Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Eind september 2015 spraken wereldleiders af zich in te zetten voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Zeventien werelddoelen (SDGs), die een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Of we nu schrijven over Monsanto, vluchtelingen uit Eritrea of het laatste Europese oerbos, deze doelen vormen de kapstok boven onze verhalen.

cropped-GlobalGoalsRing-400

De doelen gelden voor alle landen en gaan ook over jou. Kleding die je bij de winkel koopt, komt grotendeels uit het buitenland. Door jouw shirtje ben je verbonden met de werkomstandigheden daar en de hoeveelheid water die er wordt gebruikt en vervuild tijdens de productie.

Dat geldt voor heel veel van de spullen die je koopt en gebruikt. De uitlaatgassen die onze auto’s uitstoten, zorgen bijvoorbeeld voor droogte of meer regen in andere landen. Met jouw keuzes kan jij dus ook bijdragen aan het behalen van de SDGs.

SDG Nederland

In samenwerking met het SDG Charter heeft OneWorld SDG Nederland opgericht: hét Nederlandse platform over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Wat zijn de SDGs? Hoe zijn ze opgericht? En wat gebeurt er in Nederland en daarbuiten met de doelen? Alles wat je moet weten over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen lees je op www.sdgnederland.nl.