Rwanda bouwt pretpark

18-04-2007
Door: OneWorld Redactie
Bron: IPS

Een ritje op een paardIn het 'Kigali Pretpark', dat 100 hectare groot is, zullen kinderen kunnen zwemmen of op kamelen en paarden rijden. De ouders kunnen lekker kuieren in de botanische tuin, naar een gezondheidscentrum gaan, een gokje wagen in het casino of een van de vier hypermoderne bioscopen bezoeken.

Betere prestaties?

"Rwandese kinderen hebben niets te doen tijdens hun weekends, behalve televisie kijken. Ontspanning is goed voor kinderen, ze presteren dan beter op school. Het zal ook de wonden helen in de harten van de mensen", zegt Eugene Nyagahene, een van de initiatiefnemers, aan het Afrikaanse tijdschrift East-African Business Week.

Ingenieurs uit Rwanda en Zuid-Afrika hebben samengewerkt om een klein meer met stuwdam aan te leggen. Kostprijs: 147.547 euro. Voor de attracties doen de ontwikkelaars een beroep op het Chinese bedrijf Beijing Shibaolai Amusement Equipment. "De eerste fase is bijna rond, we hopen tegen het eind van juni 2007 de deuren te kunnen openen", zegt Nyagahene.

Ecotoeristen

Uit een haalbaarheidsstudie blijkt dat 70 procent van de bezoekers van het pretpark uit Rwanda zelf zullen komen, 25 procent uit de buurlanden en 5 procent internationale toeristen. De toeristen kunnen in het cultureel centrum kennismaken met de Rwandese cultuur en overnachten in een van de vijftien bungalows voor ecotoeristen.

Reacties