Run op Duits biovlees na schandaal

12-09-2006
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

'We zien een duidelijke toename van de vraag naar biovlees', zei de woordvoerder van de grote Duitse natuurwinkelketen Alnatura tegen een verslaggever van het Duitse persbureau DPA. In enkele van de 25 filialen was het vlees vorige week uitverkocht.

Het bedorven vlees dat in Duitsland voor veel opschudding heeft gezorgd, was afkomstig van een Beierse groothandelaar. Hij leverde vlees aan 2500 klanten in Duitsland en vijftig in omringende landen, waaronder Nederland. Volgens de Beierse politie had de man 60 ton oud vlees op voorraad dat tot 4 jaar over datum was. De houdbaarheidsstickers waren vervangen nadat de datum was verlopen. Woensdag pleegde de groothandelaar zelfmoord.

 

De Duitse media publiceren dagelijks nieuwe berichten over het vleesschandaal. Ook in koelcellen elders in het land zijn de autoriteiten op partijen oud vlees gestuit.

 

De Duitse Bond voor Milieu en Natuurbescherming raadt consumenten aan biologisch vlees kopen. Volgens de bond is er bij biologisch vlees minder overproductie en wordt het vlees in de regel niet lange tijd opgeslagen in koelcellen. Bovendien staat de kwaliteit van biologisch vlees minder onder druk omdat het niet zo goedkoop mogelijk wordt geproduceerd.

Reacties