Rode Kruis Collecte: 22 t/m 28 juni: vakantie gevraagd!

16-06-2003
Door: OneWorld Redactie
Bron: Rode Kruis

Kinderen die erg ziek zijn, kunnen niet zomaar op vakantie. Deze kinderen hebben bijvoorbeeld een infuus nodig of kunnen niet zonder rolstoel of medicijnen. Dan is een vliegtuig pakken naar een zonnig oord of een weekje op de camping niet eenvoudig. En soms gewoon onmogelijk.

Veel ernstig zieke kinderen - én hun broertjes, zusjes en ouders - kunnen daarom nauwelijks met vakantie. Terwijl juist voor deze gezinnen een time-out enorm belangrijk is. Als ziek-zijn even niet op de eerste plaats komt, kunnen alle gezinsleden weer eens aan iets anders toekomen. Aan leuke dingen bijvoorbeeld!

Ook Karin (12) ging met het Rode Kruis op vakantie, net als vijftien andere kinderen en hun familie. Ze hielden zich bezig met speurtochten, circusspelen, goochelaars, ridders, jonkvrouwen en kampvuren. Ze gingen naar de bioscoop en op bezoek bij de boerderij. Ze hadden een geweldige tijd, mede dankzij de inzet van Rode Kruisvrijwilligers. Op de speciale Collecte-website kunt u het fotoboek van Karin bekijken.

De aangepaste voorzieningen in de Rode-Kruishotels kosten veel geld. Bovendien moeten vrijwilligers regelmatig worden bijgeschoold om de speciale en gerichte zorg te kunnen bieden die nodig is tijdens de Rode-Kruisvakanties. Om de vakanties betaalbaar en toegankelijk te houden voor elke familie, vraagt het Rode Kruis daarom nu speciale aandacht én een bijdrage voor het vakantiewerk.

Help u ons? Steunt u de vakanties voor ernstig zieke en gehandicapte kinderen? Doe dan een online donatie op www.rodekruis.nl!

Website van het Nederlandse Rode Kruis

Reacties