Specialist Evaluation/Social Policy/Forced Migration/Gender
  • Maastricht, Nederland
  • 9 januari 2023

Ik ben een specialist op het gebied van gender, sociale zekerheid, en vluchtelingen, met een regionale focus op het Midden-Oosten. Mijn achtergrond in communicatie, consultancy en onderzoek stelt me in staat om bij te dragen aan de diverse facetten van onderzoeksprojecten: van projectmanagement tot onderzoek tot het communiceren van bevindingen en het ontwikkelen van aanbevelingen voor diverse stakeholders.

Vaardigheden: beleidsanalyse; kwantitatieve & kwalitatieve analyse; projectmanagement; communicatie.

Categorie
E-mail
tamara.a.kool@gmail.com
Telefoonnummer
0615285810

Opleiding

PhD in Economics and Governance @ Universiteit Maastricht
sep 2015 — mei 2022

Dissertatie: Beyond the Right to Work: Labour Market Engagement of Protracted Refugees Through a Social Exclusion Lens.

MSc Public Policy and Human Development (Cum Laude) @ Universiteit Maastricht
sep 2013 — aug 2014

Specialisatie: Social Protection Policy Design & Financing.
MA-Thesis: Closing the Gender Gap: A closer look at the impact of the Burundi conflict on women and their role in economic recovery.

MA Cultural and Creative Industries @ King's College London
sep 2009 — sep 2010

MA-Thesis: Corporations and the Arts: A situational sketch on public policy in the Netherlands and corporate sponsorship by the financial sector.

BA Engelse Taal en Cultuur @ Universiteit Leiden
sep 2004 — nov 2011

Deeltijd-opleiding

BA Literatuurwetenschappen @ Universiteit Leiden
sep 2004 — aug 2008

Interculturaliteit/Post-kolonialisme/Globalisering/Intertextualiteit/Gender & Seksualiteit

Ervaring

Onderzoeker @ Universiteit Maastricht
jan 2021 — dec 2022

Onderzoek & consultancy:
Bijgedragen aan onderzoeksprojecten voor o.a. UNHCR, Oxfam Cambodia, WFP, en Economic Research Forum in diverse rollen. Ontwikkelde en overzag twee projecten op economische participatie van vrouwen, en een regionale blik op het linken van humanitaire hulp en sociale zekerheid. Bijgedragen aan diverse tenders.

Training:
Doceerde sociale zekerheid en armoede, en kwalitatief onderzoek. Begeleidde 9 Master-studenten voor hun thesis op de volgende onderwerpen: gender, sociale zekerheid, humanitaire hulp, vluchtelingen.

Doctoraal Onderzoeker @ Universiteit Maastricht & UNU-MERIT
sep 2015 — dec 2020

Consultancy:
Bijgedragen aan onderzoeksprojecten voor o.a. IOM, UNICEF Jordan, ILO en interne projecten in diverse rollen. Bijgedragen aan diverse tenders.

Training:
Doceerde onderzoeksopzet, beleid, sociale zekerheid en armoede. Begeleidde 5 Master-studenten voor hun thesis op de volgende onderwerpen: gender, sociale zekerheid, humanitaire hulp, en de integratie van vluchtelingen in de arbeidsmarkt.

Programma-medewerker @ Women Peacemakers Program
mei 2015 — aug 2015

Onderzoeksproject: ‘Candid Voices from the Field: Obstacles to Delivering Transformative Change within the Women, Peace and Security Agenda.’ Samenwerking tussen WPP, GPPAC, en Cordaid.

Verantwoordelijk voor de logistieke planning en uitvoering van een 2.5 daagse consultatie met meer dan 25 internationale vertegenwoordigers uit het maatschappelijk middenveld.
Organiseerde additionele activiteiten zoals een Meet & Greet met meer dan 25 vertegenwoordigers van de ambassades en Nederlandse overheid. Hield financieel overzicht van het projectbudget bij en zorgde dat het binnen budget geleverd werd. Leverde kritische feedback of draft van de publicatie. Ontwikkelde en implementeerde het communicatieplan.

Junior Onderzoeker @ Universiteit Maastricht & UNU-MERIT
mrt 2014 — aug 2014

Onderzoeksproject: ‘Endogeneity of Violence and Political Change During Democratization.’ Analyseerde het democratiseringsproces in Burundi tussen 2000 en 2008.

Project Manager/Consultant voor ‘Inside the Black Box’ @ UNU-MERIT
jan 2014 — dec 2014

Inside the Black Box was een internationale essay competitie over de effectiviteit van Official Development Assistance. Een collectie van de inzendingen is gepresenteerd is aan DFID, Clingendael, en OECD.

Coördineerde een team van 4 mensen en overzag de ontwikkeling van het project. Zorgde daarbij voor een tijdige oplevering van het project. Diende als contactpersoon tot UNU-MERIT. Verantwoordelijk voor het editen van de inzendingen tot een publicatie.

Onderzoeksconsultant @ TA Kool Consultancy
aug 2013 — aug 2015

Beleidsanalyse op het gebied van human security en UNSCR 1325 middels data-analyse, deskonderzoek, interviews en consultaties.

PR Assistente @ West 8 Urban Design & Landscape Architecture
feb 2012 — dec 2012

In eerste instantie als trainee voor 6 maanden.
Schreef persberichten, nieuwsberichten voor de website en de nieuwsbrief, en projectbeschrijvingen (Nederlands en Engels). Coördineerde publicatieverzoeken en tenders in samenwerking met de PR-manager, NY office en project managers.

Neem contact op met de kandidaat

Contact

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer