Nederlanders over de wereld

global health
Onderzoek – Wat zijn volgens de Nederlander de grootste uitdagingen binnen de gezondheidszorg wereldwijd? Kaleidos Research zocht het uit.
Onderzoek – Bijna 60 procent van de kinderen geeft aan minder vlees te willen eten als er daardoor meer eten is voor andere mensen op de wereld.
Onderzoek – Wat ver weg is, is onbekend en onbekend maakt onbemind. Of niet?
Onderzoek – Hoe duurzaam gedragen Nederlanders zich in 2014?
fairtrade – Fairtrade kopers kopen steeds vaker fairtrade, vooral chocola. Een steeds groter deel van de fairtrade omzet wordt bij supermarkten behaald.
onderzoek – Meer dan de helft van de Nederlanders, 56%, vindt dat het budget voor ontwikkelingshulp gelijk mag blijven of vergroot mag worden blijkt uit onderzoek van de NCDO onderzoeksgroep.
onderzoek – GM-teelt in Nederland: wat vinden de buren van de boeren hiervan? Claar de Brauw van de Vrije Universiteit onderzocht wat Nederlanders op het platteland ervan vinden als hun buren genetisch gemodificeerde gewassen telen. Wat blijkt? Liever dat de buurman GM-gewassen dat doet dan een onbekende boer.
Achtergrond – Hoe kun je de middenklasse bereiken bij mondiale vraagstukken? En wat kunnen wij leren van Zuid-Afrika? Veel, zo bleek op een bijeenkomst in Bonn waar deze vragen centraal stonden.
Achtergrond – Hoe kiezen donateurs aan welk soort ontwikkelingsorganisatie zij willen doneren?
Voetbal – Vertrouwen van Nederlander in de FIFA is laag, en mensenrechten moet volgens hen op de agenda bij WK-organisatie.
duurzaamheid – Kinderen wilen graag goed zorgen voor de aarde, bijvoorbeeld door zuinig om te gaan met water.
wereldburgerschap – Voelen Nederlandse jongeren zich betrokken bij problemen die zich elders in de wereld voordoen? Voelen zij zich verantwoordelijk voor het oplossen van mondiale vraagstukken?
wereldburgerschap – In 2013 keken Nederlanders anders naar de wereld dan in 2012
deeleconomie – Anderen helpen is de belangrijkste reden voor Nederlanders om spullen of diensten te delen met anderen.
Abonneren op