Research

Research – Wat denken experts over vier jaar hulp en handel?
Research – Vluchtelingen hebben ontwikkelingssamenwerking weer op de kaart gezet.
Verslag – Een drukbezocht en levendig debat met woordvoerders in De Balie eergisteren gaf een kleine indicatie: ontwikkelingshulp leeft weer.
Research – Wie kan nu tegen ontwikkelingshulp zijn, als Nederland daar zelf ook van profiteert?
Bereiding van de lunch
Scriptie-serie
Research – Waar is het thuis van Malawiaanse straatjongeren? Een beginpunt, of juist iets waar men heen wilt?
Geld aan de waslijn
Research – Zowel Nederlanders met lage als hoge inkomens gedragen zich duurzaam. De motivatie erachter verschilt, laat onderzoek van Kaleidos Research zien
Smeltende ijskappen
Research – Wel of geen vegaburger? Het zal veel Nederlanders een worst wezen, laat onderzoek van Kaleidos Research zien.
Interview – Het vrije verkeer van personen wordt tegengewerkt door de nieuwe mogelijkheden van digitale technologie, aldus onderzoek naar Roma-migranten.
Onderzoek – Informaticus Richard Ssekibuule ontwikkelde Kudu, waarin Ugandese boeren en handelaren aan elkaar gekoppeld worden.
Onderzoek – Vergeet Trump, de grote uitdaging voor Parijs-akkoord is hoe 'groen' opkomende economieën als Colombia, Kenia en Indonesië zich ontwikkelen.
Druppel irrigatie in Nepal
Research – Goed bedoeld, maar niet relevant. Irrigatiesystemen in Nepal voldoen vaak niet aan de lokale eisen en behoeften.
Debat Stemmingmakerij
Event – Ontwikkelingssamenwerking (OS) in de politieke partijprogramma’s, is het goed doordacht of valt het in de categorie slappe hap?
Onderzoek – Natascha van der Velden over haar proefschrift ‘Making Fashion Sustainable – The Role of Designers’.
Van ’t web – Ons gedrag wordt gekenmerkt door emotie en irrationele beslissingen. Hoe beïnvloedt dat het succes van ontwikkelingsprojecten?
Research – Goed nieuws! De Nederlandse deeleconomie groeit.
Research – Klimaatverandering vraagt om het uitfaseren van fossiele energie. Maar fossiele energie stelt ons al veel langer voor duurzaamheids-'uitdagingen'.
Research – Wat betekenen de duurzame ontwikkelingsdoelen voor het Nederlandse mondiale gezondheidsbeleid?
Interview – Er is vaak kritiek op bedrijven die in conflictgebieden actief zijn, maar soms kunnen ze juist ook een positieve bijdrage aan vrede leveren.
Research – Er bestaat vaak nog een kloof tussen 'experts' en de plaatselijke bevolking in ontwikkelingsprojecten. Waarom worden burgers niet ingezet als experts?
Actueel – Wob-documenten tonen een Brusselse campagne, met een speciale rol voor wetenschappers. Doel: minder bescherming voor volksgezondheid en milieu.
Research – In Europese musea liggen honderdduizenden voorwerpen uit voormalige koloniën. Hoe kan men de toekomst van deze objecten vormgeven?
Video – Om de huidige problemen het hoofd te bieden hebben we wereldburgers nodig. Maar wat betekent dat precies, wereldburger zijn?
Promotieonderzoek
Research – Voor Indiase professionals is een baan in het buitenland een slimme carrièrestap. Geldt dat ook voor Nederlandse expats in India?
Van ’t web – Nederlanders kopen steeds meer duurzaam voedsel, zonder daar speciaal voor naar de biologische supermarkt te hoeven.
Vrouwen  in India
Van ’t web – Producten speciaal ontworpen voor ontwikkelingslanden blijken in de praktijk vaak niet goed te werken. Hoe kan dit beter?
Abonneren op