REFURBISHED; ZO GOED ALS NIEUW VOOR EEN BETER MILIEU

12-07-2017 Bron: OneWorld
In Europa worden jaarlijks ruim 100 miljoen telefoons weggegooid, wat slecht is voor het milieu. Het Eindhovense bedrijf Coolmix brengt daar verandering door middel van het refurbishen van telefoons. Er zijn al bedrijven die gewone ‘refurbished’ (opgeknapte tweedehands) telefoons aanbieden, maar dit blijft een niche markt omdat veel consumenten liever een gloednieuwe telefoon kopen.
Actueel – 

Coolmix spreekt een grote meerderheid consumenten aan door tweedehands telefoons niet alleen te repareren maar ook te voorzien van een geheel nieuwe buitenkant, nieuwe batterij en de nieuwste software. De telefoons zijn technisch gecontroleerd op minimaal 20 punten. Daarnaast krijgt de consument ook de originele en complete accessoires meegeleverd. Hierdoor is het product niet meer van nieuw te onderscheiden. En daarmee draagt het product bij aan een beter milieu en wordt tegelijkertijd bereikbaar en betaalbaar voor iedereen.

Coolmix is het succesverhaal van ondernemer Ajmal Gholzad (28), woonachtig in Eindhoven. Op zijn 8e is hij samen met familie gevlucht vanuit Afghanistan naar Nederland. Na zijn opleiding mediamanagement is Ajmal zijn eigen bedrijf Coolmix begonnen. Een product neerzetten dat bijdraagt aan een beter milieu en tegelijkertijd bereikbaar en betaalbaar wordt voor iedereen, motiveert mij elke dag weer om door te gaan,'' aldus Ajmal.

Crowdfunding

Het gaat goed met Coolmix. Ajmal: "Helaas moeten we op dit moment zelfs neen verkopen omdat we niet voldoende voorraad hebben. Daarvoor vraagt Coolmix nu een lening via crowdfundingplatform Oneplanetcrowd. Het doelbedrag wordt gebruikt om de voorraad uit te breiden en de markt te vergroten door een webshop in Duitsland op te zetten.

Reacties