'Realiseer je ideaal'

12-05-2009
Door: OneWorld Redactie
Bron: Trouw

Trouw wil met deze actie ondernemende en betrokken mensen in Nederland met een duurzaam project of een idee hiervoor stimuleren en ondersteunen. Alle idealen zijn welkom, zowel op Nederland gericht als op het buitenland. Belangrijke criteria zijn dat het initiatief werkelijk bijdraagt aan een betere samenleving en dat de inzender zelf verantwoordelijk is voor de goede uitvoering.

De idealenwedstrijd
Idealen kunnen vanaf 1 mei t/m 1 juli op de website worden geplaatst. Op 3 juli kiest een deskundige jury uit alle inzendingen tien idealen. Het publiek stemt en kiest in de periode 4 juli t/m 15 juli zes finalisten die ruim drie maanden de tijd krijgen om hun plan verder uit te werken. Hierbij krijgen zij ondersteuning van GreenWish en Impulsis. Tijdens de idealendag op 10 oktober maakt de jury de twee winnaars bekend die elk het prijzengeld van € 7.500,- in ontvangst mogen nemen.

Idealen realiseer je samen!
Iedereen kan de winnaars helpen hun idealen te realiseren. Door het insturen van een speciale actiekaart (verkrijgbaar in de winkel t/m 18 mei en in de speciale idealenbijlage bij Trouw op 13 juni) wordt het prijzengeld door Trouw met € 0,25 verhoogd. Inzenders maken kans op een Movies that Matter dvd box. 

Hoe meer mensen solidair zijn, hoe hoger dus het prijzengeld.

Reacties