Reacties op toespraak Pronk

01-02-2002
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

Ik vind het weer typisch Pronk. Het is een echte globalist.
Rinske van der Bij (COS West Midden-Brabant)

Minister Pronk is realistisch. Hij weet dat milieu en armoede allebei opgelost moet worden. 11 september laat zien dat we een internationale coalitie nodig hebben, ook op het gebied van duurzame ontwikkeling.
Brandon Mackey (Earth Charter International, Costa Rica)

Echt 'Pronkiaans'. Geef hem een paar aanknopingspunten en hij maakt er een verhaal van.
Irene Dankelman (Co-voorzitter Nationaal Platform Johannesburg)

Het is opmerkelijk dat Pronk over Amerikanen begon. Het is dus een verschil van dag en nacht of de Amerikanen meedoen met de VN-top of niet.
Dick van Niekerk (freelance journalist)

Ik heb een aantal goede punten gehoord. Pronk gaf een goed overzicht van thema's die belangrijk zijn. Het interview kwam echter als mosterd na de maaltijd. Het was een kernachtige toespraak en die moet je niet verpesten door zoiets achteraf.
Bert Romijn (directeur van AIDEnvironment)

Pronk is echt pragmatisch. Goed is dat hij gerespecteerd wordt in veel ontwikkelingslanden. Zo kan hij de partijen beter bij elkaar brengen.
Frank Mulder (Nationale Jeugdraad)

Ik vond het wel jammer dat hij niks zei over de politieke besluitvorming in Nederland. Met de verkiezingen in zicht is dat wel belangrijk.
Thijs de la Court (COS Noord Holland Noord)

Pronk is een waar visionair. Ik ben het er helemaal mee eens dat je vooral naar de oorzaken van het internationale terrorisme moet kijken.
Ronald Visser (ANPED Northern Alliance for Sustainability)

Reacties