Politiek forum over migrantenbeleid in Nederland

22-10-2001
Door: OneWorld Redactie
Bron: Oikos

Nodig voor bedrijfsleven
De laatste jaren migreerden ongeveer zes- tot zevenduizend arbeidsmigranten van buiten en achtduizend van binnen de Europese Unie naar Nederland. Het Nederlandse bedrijfsleven maakt dankbaar gebruik van de diensten van arbeidsmigranten. Verschillende sectoren van de economie kunnen zelfs niet meer zonder hen, zoals bijvoorbeeld de tuinbouw in het Westland.
Rechten van arbeidsmigranten
De rechten van deze werknemers zijn lang niet altijd goed geregeld. Ze krijgen minder uitbetaald, hebben geen recht op vakantiedagen en er wordt minder secuur omgegaan met hun veiligheid op de werkvloer. Daarom zijn door de VN minimumrechten opgesteld voor deze grote groep mensen.
Politiek forum
Tijdens het debat van 12 november zal gepraat worden over de rechten van migranten en het Nederlandse beleid. Het forum vindt plaats in perscentrum de Nieuwspoort, Lange Poten 10, te Den Haag vanaf 19.30 uur. Voor meer informatie kunt u terecht bij Oikos (030) 231 94 24 of www.migrantenweek.nl

Tweede kamerleden
De volgende Tweede Kamerleden hebben hun medewerking toegezegd: mw. J. Belinfante (PvdA), dhr. J. Hoekema (D’66), dhr. J. de Wit (SP), dhr. J. Wijn (CDA), dhr. M. Rabbae (Groen Links). De vertegenwoordiger van de VVD is op het moment van schrijven nog niet bekend. Voorzitter van het forum is dhr. L. de Waal (voorzitter FNV).

Informatiepakket
Ter gelegenheid van de migrantenweek heeft Oikos, in samenwerking met het Missionair Centrum, een informatiepakket samengesteld. Dit bestaat uit een brochure, een poster, een vieringenkatern en een reader. Hierin vindt u meer informatie over de positie en ervaringen van arbeidsmigranten. U kunt een informatiepakket aanvragen bij Oikos voor fl. 7,50 plus portokosten, Tel. (030) 231 9424.

site met informatie over migrantenweek

Reacties