Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

De kloof tussen arm en rijk wordt steeds groter: de 26 rijkste mensen op aarde hebben samen evenveel als de armste helft van de wereldbevolking. Redistributie is mogelijk een manier om die welvaartskloof te dichten. Wat zou het betekenen als we al het geld van de wereld opnieuw zouden verdelen? Journalist Irene van den Berg zocht het uit en schreef het op voor de septembereditie van OneWorld Magazine.

In de podcast Dit Wil Je Weten bespreekt Van den Berg het gedachte-experiment. Ze vindt het niet alleen een moreel vraagstuk – is het wel een eerlijke methode? – het is ook maar zeer de vraag of het effectief is. Volgens deskundigen zouden we vijftig jaar later namelijk met dezelfde problematiek te kampen krijgen. ‘Armoede is eigenlijk meer dan alleen een gebrek aan geld.’ Want wat moet je met geld als er geen voedsel aanwezig is?

Bron: open.spotify.com

OneWorld Live: Hoe Zit Het Met Geld?

Wil jij weten hoe bedrijven en politici bijdragen aan een eerlijke en duurzame wereld en hoe jouw eigen keuzes invloed hebben? Kom dan op 30 september naar Pakhuis de Zwijger, ga in gesprek met inspirerende sprekers over groen geld en ontmoet initiatieven die de financiële wereld opschudden.

environment-forest-grass-142497

Hoeveel bomen moeten we planten om onze CO₂ te compenseren?

Podcast: Dit Wil Je Weten

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)
Schermafbeelding 2019-09-24 om 17.53.33

Dit Wil Je Weten

Profielpagina