Persbericht 29-10: Gezondheidsclaims slecht voor gezondheid kinderen

29-10-2002
Door: OneWorld Redactie
Bron: Stichting Wemos

Moeders worden steeds vaker verleid om te grijpen naar speciale ‘dieetvoedingen’ voor hun baby. Daarmee denken ze ‘normale’ babyproblemen zoals krampjes, spugen en ’s nachts wakker worden tegen te gaan. Borstvoeding blijft echter altijd de beste voeding voor baby’s. Maar borstvoeding kan niet in de supermarkt concurreren met de mooie blikken flesvoeding met prachtige aanbevelingen. De gezondheidsclaims die op de flesvoeding vermeld staan, zijn misleidend. Daarom zouden ze verboden moeten worden.

Gezondheidsclaims is een van de onderwerpen die 31 oktober tijdens de finale van de Wemos campagne ‘Wie kiest er voor de gezondheid van dit kind?’ aan de orde zal komen. De campagne vraagt aandacht voor recht op gezondheid en gezonde voeding voor kinderen. Ruim 3.000 zorgverleners en 31 organisaties in de zorg, variërend van ziekenhuizen, kraamzorginstellingen en thuiszorgcentra tot ontwikkelings- en borstvoedingsorganisaties en (beroeps)verenigingen in de zorg, steunen de campagne.

Wie heeft werkelijk invloed op de gezondheid van kinderen, wereldwijd? Overheden of bedrijven? Hoe kunnen we er voor zorgen dat gezondheid boven handelsbelangen wordt gesteld? Over die vragen discussiëren tijdens de finale van de campagne delegatieleden van de VN-commissie voedselstandaarden, partners van Wemos uit ontwikkelingslanden en andere specialisten. Kinderen overhandigen daarna steunbetuigingen aan de delegatieleden.

Locatie: De zaal van Café Dudok, Hofweg 1a.
Programma: 14.30 ontvangst
15.00 opening
debat
mogelijkheid tot vragen stellen
overhandiging steunbetuigingen
16.45 borrel

U bent van harte uitgenodigd om deze middag bij te komen wonen.

Reacties