Op de Algemene Ledenvergadering van 25 november hebben de leden van de VVM Vera Dalm (1964) als nieuwe voorzitter gekozen. Vera Dalm is directeur van Milieu Centraal en uitstekend ingevoerd in milieuland. Na haar studie milieukunde in Deventer werkte de nieuwe VVM-voorzitter achtereenvolgens bij een provincie, een milieuadviesbureau en bij diverse natuur & milieuorganisaties. Vervolgens maakte zij een overstap naar de internationale samenwerking en werkte onder meer voor Artsen zonder Grenzen.
 

Vera Dalm is blij met haar benoeming door de ledenraad. "De VVM ontwikkelt zich in razend tempo. Nu milieu op alle beleidsterreinen van de overheid en in alle bedrijven aan de orde is, groeit de behoefte aan onderling contact om je eigen kennis en ontwikkeling scherp te houden." 

 

De VVM stimuleert al sinds haar oprichting, bijna 25 jaar geleden, het debat over het milieu. Of het nu gaat om hoe het beleid eruit moet zien of wat goede oplossingsrichtingen zijn, de VVM denkt mee. Jaarlijks organiseert de beroepsvereniging in dit kader tientallen activiteiten: dit jaar staat de teller inmiddels op meer dan vijftig bijeenkomsten. Dalm: "Wat ik ongelofelijk goed vind is dat we zo dicht op de actualiteit weten te zitten en in dat kader hele relevante debatten houden. Zoals over de rol van de wetenschap of over de impact van voeding. En dat met een kleine staf en vele mensen die op vrijwillige basis actief zijn. Juist dit laatste is de kracht van de VVM."
 

Visitekaartje van de VVM is het Tijdschrift Milieu, dat achtmaal per jaar aanzet tot verdieping en meningsvorming. In totaal 2.000 managers, beleidsmakers, uitvoerders, wetenschappers, adviseurs en studenten maken deel uit van het beroepsnetwerk. De VVM werkt zonder subsidie en mag zich verheugen in een gestage toestroom van nieuwe leden.
 

Meer weten over de VVM? Kijk dan op www.vvm.infoof neem contact op met het bureau: tel. 073-6215985, e-mail: bureau@vvm.info

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer