Partnerbericht

Van Wereldmilieudag naar Nationale Milieudag!

Centraal tijdens de Nationale Milieudag staat het in de praktijk brengen van milieuvriendelijk gedrag. Is hiervoor strengere regelgeving nodig of is het juist zaak om het de consument gemakkelijker te maken bij het maken van milieubewuste keuzes? Feit is dat het aanbod aan duurzame producten in de supermarkt gestaag groeit, maar dat van dit aanbod nog maar sporadisch gebruik gemaakt. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheden om energie te besparen of de tuin milieuvriendelijk te onderhouden. Tijdens de dag wordt geïnventariseerd wat er nodig is om grotere stappen te maken naar een milieuvriendelijk consumptiepatroon.

De Nationale Milieudag, een initiatief van de Vereniging van Milieuprofessionals (VVM), heeft een afwisselend programma. Naast plenaire debatten zijn er zes verschillende workshops met inspirerende sprekers. Tussendoor kunnen bezoekers op de Milieumarkt terecht voor onder meer een persoonlijk consult bij Dr. Green. De dag wordt afgesloten met een Groene Veiling, waar gedragsverandering wordt omgezet in klinkende munt. Dan wordt ook de balans opgemaakt met betrekking tot de stappen die nodig zijn voor de transitie naar een milieuvriendelijk consumptiepatroon. Dagvoorzitter is Natasja van den Berg van Omroep LLiNK, auteur van ‘Praktisch idealisme’.

Gezien de actualiteit van dit onderwerp belooft het een drukbezocht congres te worden. Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst. Meldt u daarom snel aan. Dit kan zowel telefonisch (VVM, 073-6215985) als via de website www.nationalemilieudag.nl.

www.nationalemilieudag.nl

www.vvm.info