Op dinsdag 7 februari presenteren Marjolijn Boterenbrood, Nicodimus Mlambo en Clifford Guwu hun concept aan de bewoners (19.30 uur, speeltuin de Glasblazers, Scheepmakersdijk 10 te Haarlem).

De heer Ruswa van de Provincial Arts Council is vanaf het begin betrokken geweest bij het project in de Damaststraat. Hij zat in de commissie die de kunstenaars heeft geselecteerd voor het project.

De heer Ruswa staat tevens bekend om zijn formidabele kennis van de kunstwereld en kunstenaars in

Manicaland. Met de beperkte middelen die hem ten dienst staan, probeert hij zo goed mogelijk de kunstenaars in de provincie te ondersteunen.
Het twee weken durende bezoek van de heer Ruswa van de Provincial Arts Council was vooral bedoeld om de samenwerking tussen Haarlemse en Mutarese kunstinstellingen te bevorderen. Daarvoor zijn bezoeken afgelegd bij onder andere de Toneelschuur, Kalebas Producties, Het Hoofdkantoor (35 ateliers in de Waarderpolder) en een toneelschool.

 

Bijeenkomst 9 februari.
Op zondag 12 februari vertrekken Nicodimus en Clifford weer naar Mutare. De heer Ruswa vertrok al eerder. We willen op gepaste wijze afscheid van de heren nemen en alle vrijwilligers bedanken die het mogelijk gemaakt hebben om dit werkbezoek tot een groot succes te maken. Daarom organiseren we op donderdag 9 februari een gezellige avond. Op deze avond nemen we afscheid van Elise van der Mark, die haar stage bij de stedenband heeft afgesloten en zullen de kunstenaars terugblikken op hun werkbezoek en vooruitkijken op de komende plannen. Op deze avond worden recente werken van beide kunstenaars te koop aangeboden. Ze hebben hiervoor ca. 40 beeldjes meegenomen.

 

De Stedenband Haarlem-Mutare nodigt u van harte uit bij deze openbare bijeenkomst aanwezig te zijn.

www.haarlem-mutare.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer