Het project Een ander licht behelst een kruisbestuiving tussen autochtone Nederlandse, Noord Afrikaanse en Zuid/Oostafrikaanse kunst die allen een relatie hebben met Haarlem. Kunst als statement ter versterking van de multiculturele samenleving. Een deel van het project permanent te zien is in de  Damast en Spaarnoogstraat. Achttien Mutarese kunstenaars hebben in samenwerking met de projectkunstenaar voor Haarlem Oost, Marjolijn Boterenbrood veertig beelden in de openbare ruimte gemaakt voor deze woonbuurt.

 

Kunstlijn 2007

Kunstenaars van KZOD reageren op het werk van Mutarese kunstenaars en twee deelnemende Marokkaanse kunstenaars Nordien Saiaj en Mustafa Kharkhach. Drie verschillende culturen exposeren in zowel Mondiaal Centrum Haarlem als in de Waag. Vanuit KZOD doen hier aan mee Leo van Velzen, Anne Jung, Coby Kluitman, Marjan van Berkel, Jacintha Reijnders, Joke Braam en Barbara Schröder

 

Uitvoering.

 

De Waag, Spaarne 30

De opening was op 21 oktober om 16.00 uur. De opening werd verricht door Javier López Pinón, muziektheaterregisseur met speciale banden in west en zuid Afrika. De tentoonstelling in de Waag duurt van 18 oktober tot 11 november.

Openingstijden galerie de Waag: donderdag t/m zondag van 13.00 t/m 17.00 uur.

 

Mondiaal Centrum Haarlem, Lange Herenvest 122

De expositie in het Mondiaal Centrum duurt van 3 nov tot 27 januari De opening is op 3 nov van 17.30 (inloop) tot 20.00 uur. De tentoonstelling wordt geopend door Fons Geerlings, galeriehouder en afrikaandeskundige. Half januari is een extra activiteit ingecalculeerd, Afrikaanse muziek, debat of een lezing.

Openingstijden tijdens kantooruren en op afspraak

 

Beeldentuin Spaarnoog

De beelden in Damast en Spaarnoogstraat staan er permanent. Tijdens de kunstlijn zullen we met een busje tussen Vishal, de Waag, Damaststraat en Mondiaal Centrum Haarlem pendelen. Deze tentoonstellingen zijn mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van de NCDO.

 

 

www,haarlem-mutare.nl

www.kzod.nl

www.mondiaalcentrumhaarlem.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer