De vraag naar Abbylyn's schoenen en tassen neemt flink toe, en zelfs in bekende winkelketens op de Filipijnen zijn de producten van Lyn te vinden, zoals bij Kultura. Om haar bedrijf met de vraag mee te laten groeien, heeft Lyn behoefte aan toegankelijke financiering. Met deze financiering wil ze onder andere een gedeelte van de tassen laten maken door echtgenotes van TukTuk bestuurders uit de omgeving, om zo bij te dragen aan verbeterde leefomstandigheden van deze gezinnen.

Financiering voor MKB in opkomende landen: een uitdaging

Het is een grote uitdaging voor kleine ondernemers in opkomende landen zoals Lyn, om toegang tot krediet te krijgen; micro-financiering is voor hen geen optie, ze zijn te groot, en commerciële banken zijn niet geïnteresseerd. Daarvoor is het leenbedrag weer te klein. Dit terwijl MKB–ers de motor zijn  van de economie. Zij zorgen voor 70% van de werkgelegenheid in opkomende landen. Als ondernemers zoals Lyn meer mogelijkheden hebben om te kunnen groeien, kunnen zij meer mensen aannemen die bijvoorbeeld langdurig werkloos zijn en vaak in armoede leven. Daarom is het zo belangrijk dat deze ondernemers betere toegang tot financiering krijgen om zodoende deze ontwikkeling mogelijk te maken. 

Crowdfunding als nieuwe vorm van financiering

Gelukkig kan Lyn, via een lokale partner op de Filipijnen, terecht bij Lendahand, het crowdfunding platform voor MKB-ers in opkomende landen. Via een lokale partner worden de leningen aan de ondernemers verstrekt. Als ondernemers te laat of niet volledig terugbetalen dan draagt de lokale partner in principe het financiële risico. Ook wisselkoersrisico’s worden doorgaans door de lokale partner afgedekt. Tot nu toe zijn alle leningen door ondernemers, inclusief rente, volledig terugbetaald aan onze lokale partner.

En jij?

Via het Lendahand platform, kun je ook in het bedrijf van Lyn investeren. Dit kun je al doen vanaf 50 Euro.  Op deze lening ontvang je een vast rendement van 3%! In totaal heeft Lyn een lening van omgerekend EUR 4800 nodig om haar droom te verwezenlijken. We zitten al bijna op de helft! Doe mee, investeer en creëer zo naast financieel rendement óók sociale impact. www.lendahand.com

 

Lendahand

Lendahand

Lendahand is een sociale onderneming die mensen in Nederland de mogelijkheid biedt om te investeren in leningen aan kleine succesvolle …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer