In het online aandelenspel Peace Inc. draait het om slim handelen in de veiligheid en ontwikkeling in Sudan.  Aan de hand van de nieuwsberichten schatten spelers in hoe het staat met het vredesproces en welke aandelen populair zullen worden. Wie het nieuws in de gaten houdt, kan slim handelen en credits verdienen. Peace Inc. is een vervolg op het spel Markt voor Vrede dat al enkele jaren succesvol loopt binnen scholen. Peace Inc. gaat net een stapje verder; iedereen kan gratis deelnemen ende inhoud wordt verzorgd door the Hague Centre for Strategic Studies.

 

Is het niet immoreel om mensen te laten handelen in conflictaandelen? Folkje Lips. medewerker van initiatiefnemer Upact legt uit: "Dat kan inderdaad niet. Zelfs in de huidige kredietcrisis is dat een grens die we niet overschrijden. In Peace Inc. handel je dan ook niet in de vraag of het goed of slecht gaat in een land, maar in het sentiment van de media over de situatie in een land." Of dat controversieel is of niet dat mag je zelf bepalen. ”Tenslotte méten wij alleen het mediasentiment, we hebben er geen invloed op”.

 

Aan het spel is ook de website Scream for Sudan verbonden, waarin je de stijd om de decibellen kunt aangaan tegen vrienden of bekenden. Een geluidsmeter houdt bij wie het meeste lawaai produceert. Scream for Sudan maakt het mogelijk om met een hele kleine actie een directe bijdrage te leveren aan een betere wereld, namelijk aandacht vragen voor de situatie in Sudan.

 

Nieuwsgierig geworden? Deelname is gemakkelijk en gratis op www.peace-inc.nl. Het is bovendien ook mogelijk om je als groep in te schrijven en als zodanig te strijden tegen andere groepen, bedrijven, studies et cetera. Ga dan naar www.screamforsudan.com of www.peace-inc.nl voor meer informatie.

 

Noot voor de redactie: 

Peace Inc. en Scream for Sudan zijn een initiatief van Upact (voorheen Euro’s voor Vrede)en worden gefinancierd door het NCDO. Upact werkt samen met mediapartner De Pers en met the Hague Centre for Strategic Studies in de uitvoer van Peace Inc. Upact zet zich in voor duurzame vrede en wil Nederlandse burgers, met name jongeren, bewust maken van de oorzaken en gevolgen van conflicten en hen inspireren om vrede te bevorderen door weloverwogen keuzes te maken als wereldburger. Meer info op www.upact.nl.

 

Heeft u vragen neem dan contact op met  Jeroen van der Most via 030-2238724 / 06-21538081 of jeroen@upact.nl.

 

www.screamforsudan.com

www.peace-inc.nl
www.upact.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer