Partnerbericht

Podcast Amref Flying Doctors

Corona zorgt overal ter wereld voor problemen. Op het Afrikaanse continent zijn inmiddels meer dan één miljoen besmettingen vastgesteld. Ook hier verspreidt het virus verspreidt zich snel, en zijn de gevolgen nu al moeilijk te overzien. De pandemie heeft niet alleen grote gevolgen voor de gezondheid van de bevolking, maar is ook desastreus voor de economie en ontwikkeling van het continent. In de podcast ‘Connecting With’ gaat Amref Flying Doctors in gesprek met gasten over corona in Afrika.

In de eerste aflevering gaat Amref Flying Doctors in gesprek met Saskia Noort en vrouwenrechtenactiviste Talaso Gababa. Samen spreken zij onder meer over de negatieve neveneffecten van het coronavirus in het noorden van Kenia. Hoe zorg je ervoor dat je geweld tegen vrouwen in tijden van corona een halt toeroept?

Iedere vrouw heeft het recht om over haar eigen lichaam te beschikken. Dat zou in de grondwet moeten staan.

Voor de coronacrisis maakten 1 op de 3 meisjes en vrouwen enige vorm van fysiek of seksueel geweld mee. In de huidige situatie zijn dit zo’n 2 op de 3 meisjes en vrouwen. Geweld tegen vrouwen en meisjes is een van de meest voorkomende en verwoestende schendingen van de mensenrechten. De Verenigde Naties voorspelt dat door de huidige coronacrisis het geweld tegen meisjes en vrouwen enorm zal toenemen. Want met elke drie maanden dat de wereldwijde lockdown strategie voortduurt komen er maar liefst 15 miljoen slachtoffers van huiselijk en seksueel geweld bij. Teken de petitie tegen geweld die Saskia Noort namens Amref Flying Doctors zal aanbieden aan de politiek in Den Haag.