RTV op Reis is grappig, ontroerend en gaat over de lokale realiteit en de kracht van mensen in ontwikkelingslanden. Het programma brengt alledaagse zaken in beeld zoals de liefde en de oogst, de dorpsgek, het meest populaire meisje en de lokale voetbalheld. RTV op Reis gaat naar de karaokebar en hanengevechten op de Filippijnen; ontmoet een fan van Commissaris Rex in de bergen van Kirgizië; maakt kennis met de directeur van een Tanzaniaanse melkfabriek met een melk allergie en kijkt hoe Jehova's getuigen in een vluchtelingenkamp proberen om een voet tussen de deur te krijgen.

 

GeorginaKwakye2Bij de melkboer in het Noord-Hollandse Oterling en vanaf de markt in Zeeuwse Goes neemt Georgina Kwakye de kijker mee naar de andere kant van de wereld. Georgina werd bekend door haar rol als Gladys Bloem in Goede Tijden Slechte Tijden. Naast haar acteerwerk was ze te zien als MTV VJ en als presentatrice van het NCRV programma Buya Music. Maar Georgina valt vooral op door haar betrokkenheid bij internationale samenwerking. Haar Stichting Ghanasi richt zich op de gezondheidszorg en educatie in Ghana. Met RTV op Reis kan Georgina haar liefde voor tv en internationale samenwerking combineren.

 

In de eerste aflevering staat het vluchtelingenkamp Buduburam in Ghana centraal. In Emmanuel Geeza WilliamsBuduburam wonen 40.000 Liberiaanse vluchtelingen. Emmanuel Geeza Williams, voormalig bewoner van het kamp, laat zien dat het leven van een vluchteling ook leuk kan zijn. Dat Buduburam geen stoffig tentenkamp is laat de trotse burgemeester van het kamp zien. Hij geeft een tour langs de schoonheidssalon, markt, burgerwacht en juweliers in het kamp. Inwoonster Babygirl schotelt een Liberiaanse maaltijd voor en dokter/ tandarts Penny onderwerpt Emmanuel aan een gebitscontrole.

 

Vanaf 1 september '08 is de serie RTV op Reis te zien op verschillende regionale omroepen en op het landelijke digitale kanaal GoedTV. Kijk op www.lokaalmondiaal.net voor de promo en een overzicht van de kanalen, uitzenddata en uitzendtijden.

 

viceversa

Vice Versa

Profielpagina

Advertentie

Neem nu een OneWorld-abonnement en ontvang een cadeau, bijvoorbeeld 10 nummers + Sprinklr-cadeaubon!