Met het World of Difference programma krijgen vier ambitieuze maatschappelijk betrokken young professionals de kans om een jaar lang betaald in Kenia te werken. Een buitenkans nu het door de crisis minder makkelijk is geworden om direct een goede baan te vinden of door te stromen op de arbeidsmarkt. De winnaars van World of Difference, een initiatief van Vodafone Foundation, IICD en dance4life, ontwikkelen ter plekke een voorlichtings-app om het praten over seks te stimuleren. Met behulp van mobiele technologie kan een grote groep Kenianen bereikt worden om het aantal hiv-infecties terug te brengen. Kun jij ook niet de juiste baan vinden, maar wil je wel graag aan de slag?? Bekijk de video en schrijf je voor 31 oktober 2013.

 

 

Kenia heeft al jaren te maken met een hoog aantal hiv-infecties, één op de zestien Kenianen is geïnfecteerd met het virus. Voor het terugdringen van het aantal infecties is het nodig dat de juiste informatie over seksuele gezondheid toegankelijk is, bijvoorbeeld over de bescherming tegen SOA’s. Tweederde van de Kenianen heeft een mobiele telefoon en 40 procent kan daarmee online waardoor nieuwe technologie daar een belangrijke bijdrage aanlevert. 

 

 

De winnaars werken een jaar lang betaald samen aan het ontwikkelen van een voorlichtings-app in Kenia. Er zijn vier functies waar je naar kunt solliciteren: projectmanager, communicatie-expert, online specialist en ICT-specialist. De inschrijvingsperiode start op 17 september en loopt tot en met 31 oktober 2013. Op 11 november worden de 20 finalisten bekendgemaakt voor de halve finale en op 15 november de 12 finalisten voor de finale. Op 22 november strijden zij om de vier felbegeerde banen. Meer informatie hierover staat op www.worldofdifference.nl.

 

 

Over de Vodafone Foundation

De stichting Vodafone Netherlands Foundation is in 2002 opgericht om op onafhankelijke wijze invulling te geven aan ondersteuning van sociaal-maatschappelijke projecten. Doel is om met mobiele communicatietechnologie oplossingen te bieden voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van welzijn en gezondheid. Daarnaast organiseert de foundation diverse vrijwilligersactiviteiten voor medewerkers. Meer informatie op: http://over.vodafone.nl/duurzaam/vodafone-foundation
 

 

Over IICD

IICD (www.iicd.org) ondersteunt mensen in ontwikkelingslanden door middel van ICT oplossingen. Zo zorgt zij ervoor dat de juiste informatie op een efficiënte manier terecht komt bij onder andere patiënten, boeren, leerlingen, leraren en jonge ondernemers. Hiermee verandert en redt IICD samen met haar lokale partners de levens van miljoenen mensen.
 

 

Over dance4life 

dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. dance4life geeft seksuele voorlichting en gebruikt muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zelf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Dat is hard nodig, want nog steeds raken er dagelijks bijna 7.000 mensen geïnfecteerd met hiv, waarvan de helft jonger is dan 25 jaar. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in 24 landen verspreid over 5 continenten. www.dance4life.nl

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer