Nacht van de Fooi biedt ontwikkelingsorganisaties tot 1 december de kans om hun duurzame projecten aan te melden. Onder het motto ‘keep the change, change the world’ gaat in deze 10e editie van Nacht van de Fooi de fooi van deelnemende horecagelegenheden naar de hieruit geselecteerde projecten. Kleinschalige en duurzame projecten die actief zijn in een ontwikkelingsland, maken kans op het geld dat op 17 mei 2014 tijdens de Nacht van de Fooi

opgehaald gaat worden. Dien vanaf 1 november uw projecten in via landelijk@nachtvandefooi.nl

De Nacht van de Fooi heeft ook vorig jaar groot succes gekend. In 12 steden is op 1 juni 2013 maar liefst 62.613,54 euro opgehaald. Hierdoor zijn vier kleinschalige projecten gericht op ontwikkelingssamenwerking voor de volle honderd procent gefinancierd. De vier projecten waren: Mama Alice, African Foundation, Boko Afrika Foundation en Sypo. De opbrengst van Nacht van de Fooi is bij die editie dermate groot gebleken, dat er zelfs een vijfde project, Stichting Baalak, geld heeft ontvangen.

 

Wilt u dat uw project, gericht op structurele ontwikkelingssamenwerking, in de aandacht komt en meedeelt in de opbrengst van de Nacht van de Fooi 2014? Is uw project kleinschalig, duurzaam en actief in een ontwikkelingsland? Wilt u graag actief betrokken zijn bij de Nacht van de Fooi? Neem dan een kijkje op www.nachtvandefooi.nl voor alle voorwaarden, bekijk de aanmeldingsprocedure en stuur voor 1 december uw project per e-mail naar ons toe.

 

Wat is Nacht van de Fooi?
De Nacht van de Fooi is een jaarlijks terugkerend studenteninitiatief met als insteek: uitgaan voor het goede doel. Deelnemende horecagelegenheden doneren die dag en nacht hun fooi aan een aantal kleinschalige, duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Die projecten worden uit vele aanvragen gekozen door de stichting Nacht van de Fooi in samenwerking met Impulsis. Het opgehaalde bedrag wordt verdubbeld door Impulsis, ondersteuner van particuliere initiatieven van Edukans, ICCO en Kerk in Actie.

 

Op www.nachtvandefooi.nl is naast de eisen waaraan een project moet voldoen ook informatie te vinden over de deelnemende steden, hoe horecagelegenheden zich kunnen aanmelden en hoe je als student een rol kunt spelen bij de Nacht van de Fooi. De Nacht van de Fooi is ook te volgen via Facebook en Twitter.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer