Drie producten uit het assortiment zijn geselecteerd voor de Fairtrade cultuurlijn. Bij deze producten staan design en traditionele vormgeving uit het land van herkomst centraal. De makers verwerken deze in een product dat is vormgegeven als gebruiksvoorwerp voor het westen.

 

Design en traditionele vormgeving

Hivos ondersteunt kunst- en cultuurinitiatieven in ontwikkelingslanden omdat dit bijdraagt aan een vrije en eerlijke wereld waarin elke burger gelijke kansen krijgt. Wat Hivos met kunst en cultuur doet, doen Wereldwinkels met fairtrade: werken aan een betere wereld. Kunst en cultuur geven uiting aan wie mensen zijn, wat hen beweegt en waar ze naar streven. In fairtrade kunnen producenten ook uiting geven aan hun culturele identiteit omdat zij de kans krijgen hun creativiteit om te zetten in een product voor de wereldmarkt. De Fairtrade cultuurlijn bestaat uit bijzondere producten met een cultureel tintje.

 

Assortiment Fairtrade cultuurlijn

Traditioneel design en vormgeving uit het land van herkomst staan centraal. De drie geselecteerde producten zijn servies uit Thailand, een sjaal uit India en een Boeddha uit Sri Lanka.

Neem bijvoorbeeld de zachte Singhora sjaal uit het noorden van India, vlakbij de Himalaya. Deze is handgeweven en combineert goede kwaliteit met kenmerkend authentiek Indiaas design. Het familiebedrijf van Ashok en Mridula Jain maakt al vanaf 1986 wollen sjaals. Wat begon als een eenmanszaak geeft nu werkgelegenheid aan tweehonderd mensen. Met deze bijzondere producten haal je een mooi verhaal in huis.

 

Ontwikkeling van producentengroepen

Niet alleen het in aanraking komen met diverse culturen is een verrijking. Door fairtrade vinden de producten van boeren, ambachtslieden en bedrijven hun weg naar de exportmarkt. Op deze manier biedt fairtrade mensen een kans op een beter bestaan. Door het verkopen van fairtrade producten investeren Wereldwinkels in de ontwikkeling van producentengroepen in ontwikkelingslanden. Koop je fairtrade, dan draag je daaraan bij! Je vindt de Fairtrade cultuurlijn vanaf 15 november in de Wereldwinkel. Kijk voor een Wereldwinkel bij jou in de buurt op www.wereldwinkels.nl onder het kopje ‘Winkels’.

 

Mail&Win

Ook zin in cultuur met een vleugje fairtrade? Doe dan mee met de Mail&Win en maak kans op een leuke cultuurprijs! Kijk op www.wereldwinkels.nl om mee te doen.

www.wereldwinkels.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer