Partnerbericht

Highspeed E-bikes: het alternatief voor de (lease)auto

Wist u dat 45% van de mensen minder dan 15 km van hun werk woont, en toch met de auto gaat? Terwijl juist de kortere ritten voor de meeste vervuiling zorgen. Bedenk daarbij dat de gemiddelde automobilist zo'n 50 uur per jaar in de file staat. Niet echt duurzaam dus… Gelukkig biedt E-bike-to-go een innovatieve oplossing.

E-bike-to-go is een innovatief bikesharing programma van The E-bike Company. Een snelgroeiende, reeds winstgevende start-up met als doel mensen uit de (lease)auto en op de e-bike te krijgen. Bedrijven en hun medewerkers kunnen ‘on the go’ gebruik maken van een aantal highspeed E-bikes. Werkgevers kunnen kiezen tussen verschillende abonnementen; een zeer flexibel abonnement, een deelabonnement waarbij de e-bike door meerdere personen wordt gebruikt, of een persoonlijke abonnementen waarbij de werknemer zelf een E-bike least. Hierbij worden verzekeringen, pechhulp en reserveringssystemen aangeboden.

Ambitie

Bedrijven en medewerkers kiezen steeds vaker voor een werkomgeving waarbij gezondheid en een prettige arbeidsomgeving centraal staan. Medewerkers kijken niet meer alleen naar een bedrijf als plek om geld te verdienen, maar naar een plek die je inspireert en mentale en fysieke gezondheid stimuleert. Ook wordt er steeds bewuster gekeken naar schone en gezondere keuzes zoals de vorm van mobiliteit. E-bike-to-go ambieert dat zakelijke e-bikers samen in 2017 ten minste 500.000 schone en gezonde kilometers zullen rijden; dat is meer dan 12 keer de wereld rond! Het bedrijf is al goed op weg. De huidige klantenkring met 3.000 gebruikers rijden gezamenlijk al 122.000 schone en gezonde kilometers. Dat is meer dan 3 keer de wereld rond.

Nooit meer in de file

De laatste jaren kregen we er aardig wat asfalt bij in Nederland, en toch staan we langer in de file. Ten opzichte van vorig jaar nam het aantal files het eerste halfjaar van dit jaar toe met 10%. Vooral drukte op de weg buiten de spits neemt toe”, aldus het NOS journaal. Ook voor dit fileprobleem is een e-bike een nuttige oplossing.

Iedere keer dat er iemand de E-bike verruilt voor de auto is dat direct winst: minder CO2-uitstoot, minder benzine gebruik én een auto minder op de weg.

 ‘’Voor mij is het elke dag weer een feest om met de E-bike langs te file te fietsen’’ – Aernout Dijkstra-Hellinga, Bugaboo.

‘’E-bike-to-go. Goede fiets, goede service, gewoon goed geregeld’’ – Ton Breeuwer, UWV.

Daar komt bij dat er steeds meer fietssnelwegen komen die het gebruik van een e-bike alleen maar verder stimuleren. Dit fietspad met een goed wegdek is alleen toegankelijk voor fietsverkeer en heeft geen kruispunten of stoplichten. Hierdoor is het tijdbesparend en veilig. Fietssnelwegen zijn erg populair en worden door gemeenten massaal gefinancierd en aangelegd. Hierdoor zijn – zeker met de E-bike – fietsritten van 30 kilometer geen enkele uitdaging meer. Klik op deze link om een overzicht van de huidige en toekomstige fietssnelwegen te zien.

Crowdfunding campagne met Oneplanetcrowd in volle gang

E-bike-to-go is in samenwerking met Oneplanetcrowd een crowdfunding campagne gestart. Het gaat om een lening met een jaarlijkse rente van 6%. Van het opgehaalde bedrag worden E-bikes gekocht die direct bij nieuwe klanten worden geplaatst. De lening heeft een sterk onderpand in de vorm van de poule van E-bikes.

Inmiddels staat er ruim € 150.000 op de teller, het streefbedrag is € 300.000. Investeerders hebben tot vrijdag 15 juli 2016 de tijd om mee te doen. Klik hier om naar de fundingpagina te gaan.