Partnerbericht

Het programma van de Afrikadag 2015 staat online. Koop nu uw kaarten!

Dit jaar is er speciale aandacht voor de rol van “nieuwe spelers” in Afrika. China is hiervan natuurlijk het bekendste voorbeeld, en haar rol in Afrika krijgt dan ook veel aandacht deze dag, maar ook de rol van andere landen, de Afrikaanse diaspora en het bedrijfsleven. In ruim  veertig workshops, debatten, lezingen, interviews en presentaties worden deze en andere thema’s belicht. Zo zal Paul Tang (Europarlementariër PvdA) deelnemen aan een debat over ‘Financing for Development’ met o.a. Makhtar Diop en minister Ploumen; en zullen MsAfropolitan Minna Salami en Ikenna Azuike (What’s up Africa) discussiëren over afropolitanisme. Voormalig  China-correspondent Michiel Hulshof zal, ondersteund door een gitarist en fluitiste, een niet te missen presentatie over Chinese steden in Afrika houden en Andrew Makkinga gaat in gesprek met Lodewijk Asscher over racisme in Nederland. Tijdens de talkshow Vice Versa Draait Door is er veel ruimte voor tegendraadse meningen, prikkelende ideeën en persoonlijke verhalen die een frisse blik werpen op actuele thema’s zoals migratie! Vertegenwoordigers van politieke partijen doen mee aan het ‘Maak belastingen eerlijker!’-debat over de vraag hoe we een eerlijker om kunnen gaan met belastingen in de wereld.

Natuurlijk is er ook een rijk gevuld cultuurprogramma. Trouw journaliste Seada Nourhussen zal verschillende auteurs interviewen. We zijn heel trots dat Vamba Sherif zijn nieuwste boek De zwarte Napoleon op de Afrikadag zal lanceren. Tijdens het iAfrica festival, georganiseerd door Yangambi, is er ruimte voor veel muziek, kunst en interviews. Moet je daarna even bijkomen? Geen probleem, we vertonen ook weer twee verschillende documentaires over China in Afrika. Op onze informatiemarkt staan meer dan twintig organisaties, die je het hemd van het lijf kunt vragen, en natuurlijk hebben we ook verschillende stands waar je Afrikaanse producten kunt kopen. Nog niet moe? Na de afsluitende borrel in de centrale hal van het KIT sluiten we de Afrikadag 2015 knallend af met de afterparty “Africa at Night” in het nieuwste en hipste Amsterdamse podium; de Q-Factory, waar Afrikaans eten en extatische Afrikaanse beats tot een fantastisch dansfeest zullen leiden. Tot op 7 november!

Ga naar www.afrikadag.nl/programma en koop snel je kaartje.

De Afrikadag 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door S&D, Oxfam Novib, Plan Nederland, Koninklijk Instituut voor de Tropen, Tax Justice Nederland, FMO, NIMD, EP-Nuffic, Cordaid, Partos en mediapartner Vice Versa