Partnerbericht

Het Actiefonds zoekt bondgenoten

Het Actiefonds heeft minstens 500 nieuwe donateurs nodig om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen.

Reden tot actie

2024 is een recordjaar. Van recordtemperaturen tot een ongekend hoog aantal aanvragen bij Het Actiefonds. Aan de ene kant is dit slecht nieuws: er is veel reden tot actie. We zien een mondiale uitbreiding van extreemrechtse regeringen. Van Argentinië tot Slowakije.

We worden tegen elkaar uitgespeeld. Daarbij krijgt racistisch gedachtegoed vrij baan. Ook zien we wederom de groei van militaire agressie voor het maken van winst. Mensen worden nog steeds vermoord omdat ze leven in een land waar olie, gas of goud in de grond te vinden is. Dit gaat gepaard met een escalatie van de klimaatcatastrofe, waarbij het weer extremer wordt over de hele wereld. Record na record wordt gebroken en de waarschuwingen van wetenschappers worden langzaam realiteit. Dit zijn allemaal wezenlijke bedreigingen die ons richting mondiale vernietiging leiden.

Het ontwrichten van de destructieve systemen die deze bedreigingen creëren is noodzakelijk voor ons collectieve voortbestaan. Hiermee komen we bij het goede nieuws: over de hele wereld staan er dappere mensen op die zich verzetten. Mensen die zich ondanks alles inzetten voor een leefbare wereld voor iedereen. Sociale bewegingen die niet opgeven en elkaar vasthouden. Deze gebundelde kracht is het enige wat de destructieve systemen kan stoppen.

Meehelpen

Hierdoor zien wij bij Het Actiefonds een groeiend aantal aanvragen voor hulp. Deze komen van activisten die zelf in een moeilijke financiële positie zitten en ondanks alles tijd vrijmaken om zich in te zetten vóór hun gemeenschap en tegen de systemen die onze aarde kapot maken.

Wij zijn al meer dan 55 jaar tegen apartheid, vóór rechtvaardigheid en vóór onderlinge solidariteit. Omdat de vrijheid van de één samenhangt met de vrijheid van de ander. Het is uitsluitend te danken aan donateurs dat we onze bijdrage kunnen leveren aan wereldwijde verandering.

Samen met jullie zijn wij zijn er voor de mensen bij blokkades. Voor hen die zichzelf vastketenen aan bomen uit radicale liefde voor het leven. Voor de deelnemers aan massademonstraties die samen een vuist maken tegen structureel geweld. Daarom zijn we nu op zoek naar minstens 500 bondgenoten die zich aansluiten bij Het Actiefonds. De meeste van onze bondgenoten doneren tussen de 5 en de 15 euro per maand.

Sta op! Sluit je aan bij Het Actiefonds!