Wat gaan we doen?

DE ACTIVITEITEN

Je bezoekt het project Pandipieri en draait met hen mee in hun dagelijkse activiteiten. Hierbij wordt je begeleid door ervaren begeleiders van DARE2GO en lokale begeleiders van het project.

  • Je doet mee bij verschillende onderdelen van het project, waaronder het ‘health- en education programme’.
  • Je doet activiteiten met straatkinderen en loopt mee in de verschillende programma’s die er voor straatkinderen ontwikkeld zijn.
  • Je wordt gekoppeld aan een Keniaanse buddy. De Nederlandse en Keniaanse jongeren werken samen aan een project.
  • Je organiseert in samenwerking met mensen van daar verschillende activiteiten voor het project waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van creatieve middelen, zoals sport & spel, muziek, drama, dans.
  • Je slaapt in een Keniaans gastgezin en komt in contact met de lokale bevolking waardoor bijzondere ontmoetingen plaats vinden.

PERIODE
De groepsreis naar Kenia vindt plaats rondom de herfstvakantie van 2014. Ongeveer van 9 oktober tot 25 oktober, deze data zijn afhankelijk van de vliegtijden. De voorbereiding van de reis vindt plaats in het laatste weekend van augustus en een weekend in september.

DARE2INSPIRE
Aan deze reis is de SBOS-subsidie (Subsidiefaciliteit voor Burgerschap en Ontwikkelingssamenwerking) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken verbonden. Na terugkomst zet je je 10 dagen in voor een (Keniaanse) projectpartner. Het doel hiervan is om mensen uit je omgeving te informeren over ontwikkelingssamenwerking en het project waar je bent geweest. En enthousiasmeer je anderen met jouw verhaal en deel je ervaringen met hen. Je kunt dit doen in je eigen omgeving, voor je studie of je sportclub.

PRIJS
Je betaalt een vast bedrag voor de reis, inclusief de vlucht, visum, overnachtingen, eten en drinken tijdens de reis en vervoer ter plekke. Je betaalt voor de reis naar Kenia €1500,-. Dit is inclusief de kosten voor je voorbereidingstrainingen. Bijkomende onkosten zijn dan nog je vaccinaties, je reisverzekering en eventueel wat zakgeld. Na afronding van het SBOS natraject ontvang je een teruggave van €500,-. 

VOORWAARDEN
Je bent:

  • Tussen de 18 en 25 jaar op het moment van vertrek.
  • Beschikbaar in de periode van de herfstvakanties (twee regio’s) in oktober 2014.
  • Gemotiveerd en geïnteresseerd in internationale samenwerking en mondiaal burgerschap.
  • Na terugkomst heb je als groep 6 maanden de tijd om je tenminste 10 dagen in te zetten voor de projectpartner in Nederland en Kenia.

AANMELDEN
Krijg je al reiskriebels en ben je nieuwsgierig naar meer? Bekijk de website www.dare2go.nl voor meer informatie en neem – vrijblijvend- contact op met Maud Jansen via info@dare2go.nl. Dan kunnen we je voorzien van meer informatie over de groepsreis! 
 

Vragen over de veiligheid in Kenia? Lees hier meer informatie.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer