Wie zijn wij?

Conflicten in Nederlandse wijken, ontmoetingen tussen scholen, bijeenkomsten met rivaliserende groepen, integratieprocessen van migranten in Nederland en Zuid-Afrika en de rol van de media bij incidenten en mensenrechtenschendingen. Dit zijn enkele van de vele zaken waar Critical Mass zich sinds haar oprichting in 2005 op heeft gericht. Hoe verschillend de context van deze voorbeelden ook is, de onderliggende thematiek is steeds dezelfde: sociale processen van groepsvorming, beïnvloeding en vooroordelen die leiden tot conflict. Het is de visie van Critical Mass dat wie beter inzicht krijgt in deze processen ook beter in staat is om te gaan met conflicten.
Wij werken met allerlei doelgroepen: middelbare scholieren, studenten aan het ROC en het hoger onderwijs, maar ook docenten, professionals en actieve burgers. Voor ieder bieden we wat wils: een bezoek aan onze interactieve tentoonstellingen; een creatieve workshop op school; een intensieve vaardigheidstraining; of een publieke bijeenkomst.

Jij als trainer:

Critical Mass werkt graag met sterke begeleiders zowel voor het trainen van vrijwilligers als het werken met jongeren. Daarom bieden we mensen die reeds actief zijn binnen Critical Mass en enthousiastelingen van buitenaf een Train de Trainer training aan. In de betreffende training leer je hoe je een (Critical Mass) training voorbereidt, uitvoert en evalueert. Daarbij gaan we specifiek in op onze methodiek, jouw stijl van trainen en de vaardigheden die je als trainer zullen helpen je doel te bereiken.

Na afloop van de training ontvangt iedereen een certificaat. Afhankelijk van je keuze of je deelneemt aan het vervolgtraject (je betaalt borg) of niet (je betaalt de prijs van de driedaagse training), kan je je, gedurende het komende jaar, 30 uur inzetten als trainer bij Critical Mass. Deze 30 uur vrijwilligerswerk zijn flexibel in te delen. Je kunt binnen een week of uitgesmeerd over een maand of jaar aan de betreffende 30 uur voldoen. Daarvoor geef je de basistraining aan nieuwe vrijwilligers, organiseert maandelijkse verdiepingstrainingen voor vrijwilligers, werkt met groepen jongeren binnen en buiten scholen en kun je meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe trainingen en workshops. Je bent onderdeel van het Critical Mass trainersteam dat geregeld bij elkaar komt om inhoud en organisatie te bespreken. Hierin staat ook persoonlijke (trainers-)ontwikkeling centraal.

Voor de training zijn we op zoek naar vrijwilligers die:

– Graag met groepen werken
– Interesse hebben in conflicthantering, identiteit en sociale cohesie
– Zich betrokken voelen bij de samenleving
– Enthousiast, ondernemend en creatief zijn
– In staat zijn tot zelfreflectie
– Zich gedurende tenminste 1 jaar willen inzetten voor Critical Mass (je betaalt borg ipv de training)

Aanmelding & Praktische details:

Iedereen kan zich aanmelden. We zijn altijd op zoek naar een zo divers mogelijk team en moedigen ook vooral mensen met een niet-Nederlandse achtergrond aan te reageren. Na je aanmelding krijg je een uitnodiging voor een gesprek om kennis te maken en je motivatie toe te lichten. Bij een grote hoeveelheid aanmeldingen, vindt een eerste selectie op basis van motivatiebrief plaats.

Wanneer je als deelnemer wordt geselecteerd, zijn de volgende data belangrijk:

17 september van 10.00-18.00 uur: introductietraining Critical Mass
18 september van 10.00 – 18:00 & 24 september van 10.00 – 20.00 uur: Train de Trainers training

Kosten:

De training is in principe gratis en in ruil voor je inzet tijdens het jaar 2011/2012. Critical Mass vraagt 200 euro borg, die na afronding van de activiteiten wordt terugbetaald. Het is ook mogelijk om de training te volgen zonder een vrijwilligerscontract aan te gaan. In dit laatste geval kost de training 300 euro.

Interesse?

Heb je interesse om deel te nemen aan de training en het eventuele vervolgtraject? Stuur dan je motivatiebrief (max. 1 A4) CV voor 26 augustus naar Cecile Verhees via cecile@criticalmass.nu. Ook voor vragen of meer informatie, mag je contact opnemen via cecile@criticalmass.nu of 030-2714956/06-12912464.

Hartelijke groeten,
Cecile Verhees
www.criticalmass.nu

Critical Mass – goed

Critical Mass

Critical Mass laat jongeren ervaren hoe conflicten ontstaan. We laten hen voelen hoe het is om buitengesloten te worden of confronteren hen …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer