In Amsterdam timmert de innovatieve start-up Mantelaar nu een jaar aan de weg. En met succes. Er zijn al meer dan 90 tevreden ouderen bij wie wekelijks een geneeskundestudent langskomt om naast praktische zaken ook gezellig een wandeling te maken of een spelletje te spelen. Maar Mantelaar kijkt verder dan de hoofdstad en wil zich middels een crowdfunding campagne  klaarmaken voor landelijke uitbreiding.

Het afgelopen jaar is Mantelaar in Amsterdam druk bezig geweest met het matchen van geneeskundestudenten en ouderen. De innovatie van Mantelaar zit in de tijd voor aandacht en gezelligheid, gecombineerd met de inzet van geneeskundestudenten. De werkende veertigplusser lukt het door tijdgebrek vaak niet om dagelijks bij hun ouders op bezoek te komen, Mantelaar vervult die behoefte door een “vervangend” mantelzorger in te zetten. Een vast gezicht die de tijd en aandacht heeft om er voor ouderen te zijn wanneer dat de kinderen niet lukt. Met de Dag van de Mantelzorg biedt Mantelaar korting van € 25,- op een zorgkaart van 10 uur. Op die manier willen wij mantelzorgers op deze dag in het zonnetje zetten.

 

Feiten over Mantelaar
Om op te kunnen schalen naar andere steden in Nederland, en daarnaast meer naamsbekendheid en draagvlak te genereren, heeft Mantelaar een crowdfunding campagne opgezet. Deze is 1 oktober van start gegaan op oneplanetcrowd.nl waarbij het team hoopt ten minste 50.000 euro op te halen. Burgemeester van der Laan heeft de start-up al een warm hart toegedragen door een letter of recommendation te schrijven. De verwachting is dat de rest van Nederland Mantelaar ook zal omhelzen.

 

De crowdfundingcampagne van Mantelaar loopt nog een kleine drie weken. Benieuwd naar de crowdfundingcampagne? Kijk dan hier voor meer informatie op Oneplanetcrowd.nl.

– Mantelaar is een initiatief van Barbara Groeneveld, Titiaan Zwart en Kurt Hamming
– Mantelaar is sinds juni 2013 ‘operationeel’ in Amsterdam
– Sindsdien is het in Amsterdam een groot succes: gem. 20% groei maand-op-maand
– De eerste client (mevr. Ornstein) is nog steeds client!
– Mantelaar heeft een eigen cursus ontwikkeld voor haar studenten, gericht op dementie en beweging
– Het initiatief ontving 25.000 van het Rabo coöperatiefonds
– KNHM investeerde onlangs 100.000 in Mantelaar

oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer