De 26 duizend vluchtelingen uit de Centraal-Afrikaanse Republiek zijn verspreid over 59 locaties langs de grens met Kameroen. Doordat zij al een jaar moeten zien te overleven zonder toereikende hulp, is hun toestand – vooral de laatste maanden – ernstig verslechterd. Artsen zonder Grenzen deed een onderzoek in de stad Gbiti, in het oosten van Kameroen. 3.9% van de 771 onderzochte kinderen tussen de 6 maanden en 5 jaar oud was ernstig ondervoed, 7.4% was matig ondervoed. Van de 374 onderzochte kinderen tussen de 5 en de 10 jaar oud was zelfs 7.5% ernstig ondervoed.

 

Rond de plaatsen Ngaoui, Ndokayo en Gbiti vond Artsen zonder Grenzen alarmerende sterftecijfers: elke dag sterven er 3 tot 7 mensen op elke 10.000. Dit ligt 3 tot 7 keer zo hoog als wat internationaal als een humanitaire noodsituatie wordt gezien.

 

Artsen zonder Grenzen is gestart met een noodhulpactie en heeft een team van 10 internationale medewerkers naar het gebied gestuurd. In het oosten van Kameroen hebben onze medewerkers al meer dan 12 ton voedsel uitgedeeld aan 2.398 kinderen en hun moeders, op drie locaties. Daarnaast screenen zij op ondervoeding en behandelen zij ernstig ondervoede vluchtelingen, deels in samenwerking met de Kameroense overheid.

 

 

Artsen zonder Grenzen werkt sinds 1984 in Kameroen en richt zich in haar projecten vooral op hiv/aidszorg en het behandelen van patiënten met Boeroeli-zweer (een tropische bacteriële infectie die huid en ander weefsel ernstig aantast).

 

Voor meer informatie: afdeling persvoorlichting Artsen zonder Grenzen,

Rolinda Montsma: telefoon 020 520 8958 of 06 50 50 53 05, rolinda.montsma@amsterdam.msf.org. Nederlandse woordvoerders zijn beschikbaar.

 

www.artsenzondergrenzen.nl

artsen-zonder-grenzen-artsen-zonder-grenzen-10-eur

Artsen zonder Grenzen / MSF

MSF is an international, independent medical humanitarian organisation. We provide medical assistance to people affected by conflict, …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer