De BiD Challenge speelt in op de beperkte toegang tot financiële en non-financiële middelen voor Midden en Kleinbedrijf (MKB) in ontwikkelingslanden. Door mee te doen aan de BID Challenge kunnen ondernemers niet alleen prijzengeld winnen voor hun bedrijfje in een ontwikkelingsland, maar worden zij ook blootgesteld aan een internationaal netwerk van investeerders, bedrijven en organisaties en daarnaast persoonlijk begeleid bij het ontwikkelen van een professioneel bedrijfsplan door experts uit het Nederlandse bedrijfsleven. BiD Challenge wordt ondersteund door 30 verschillende partners waaronder de NCDO, ICCO en het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

De BiD Challenge is dus veel meer dan alleen een business plan competitie. Het is een knooppunt van kennis en netwerken, waarbij werknemers worden uitgenodigd hun kennis in te zetten ter ondersteuning van ondernemers en investeerders toegang krijgen tot kwalitatief goede plannen. Hierdoor stimuleert  de BiD Challenge niet alleen ondernemerschap in ontwikkelingslanden, maar worden bedrijven en professionals op een unieke manier met armoedebestrijding in contact gebracht. Vanwege het grote succes van de BiD Challenge International wordt het concept de komende jaren uitgerold naar ontwikkelingslanden om op deze manier efficiënter gebruik te kunnen maken van lokale kennis en netwerken.

 

Dat MKB niet alleen werkgelegenheid en inkomen genereert, maar tevens een motor is voor innovatie en expertise bewijst René Malcorps, winnaar van de BiD Challenge 2006. Malcorps won de hoofdprijs met zijn plan "African Skin". Een uniek concept om producten te ontwikkelen uit Ugandese boombast en daarmee zowel de lokale bevolking als het milieu te ondersteunen. De eerste producten van "African Skin" zijn onlangs gelanceerd.  

 

Deelnemers kunnen dit jaar tot €20.000 winnen, met in totaal €240.000 aan prijzengeld!

 

De BiD Challenge 2007 is open voor elke startende of gevestigde ondernemer met een bedrijfsvoorstel voor een nieuw bedrijf of uitbreiding van een bestaand bedrijf in een ontwikkelingsland. Verder benodigd het bedrijf een investering tussen de de €5.000,- en €500.000,- en is het binnen 3 jaar winstgevend.

 

 

Deadline voor inlevering: 31 Mei

 

Kijk voor meer informatie over de BiD Challenge op www.bidnetwork.org

 

www.bidnetwork.org

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer