Pakistaanse bar tapt zuurstof

29-01-2005
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

De Oxygen Bar in de culturele hoofdstad van Pakistan, Lahore, richt zich op de elite. Voor meer dan zes euro per 'shot' kunnen modebewuste Pakistani's met geld te veel frisse lucht opsnuiven via een slangetje in de neus. Tien minuten zuurstof met aroma, van kaneel tot pepermunt; erg verfrissend voor bewoners van de miljoenenstad, ooit bekend als de' stad van de tuinen' maar nu vol met rammelige auto's die verstikkende dampen uitstoten.

De bar is onderdeel van een onbekende kant van Pakistan, het land dat meestal wordt geassocieerd met moslimfundamentalisten. In de omgeving van de bar is een BMW-dealer, een McDonalds en enkele hippe kledingwinkels te vinden.

De meeste Pakistani's hebben in deze winkels echter niks te zoeken. Een zuurstofshot kost hen bijna een weekloon. 'We zijn een derdewereldland, maar de elite heeft veel geld en weet niet waaraan het te besteden. Wij kunnen hen helpen', zegt Irfan Khan, de baas van de Oxygen Bar, tegen de Britse krant The Guardian. 'Zuurstof tanken is een fashionstatement.' Tsja, je moet wat in een land waar alcohol verboden is.

Vooralsnog loopt het niet storm bij de bar. Sommige bezoekers druipen teleurgesteld af als duidelijk wordt dat ook deze bar geen alcohol serveert.

Reacties