Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Word vriend van OneWorld

Verandering begint bij bewustwording! Daarom zetten wij ons dagelijks in voor onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld. Soms onderzoekend, soms activerend maar altijd constructief en oplossingsgericht.

Steun onze missie, draag bij aan een eerlijke en duurzame wereld!

  • Verhalen die ertoe doen, van mensenrechten tot duurzaamheid
  • Ontvang het magazine: print en/of digitaal
  • Word onderdeel van de grootste eerlijke, duurzame community van Nederland
Ja, ik word vriend (€4/maand)

Voordat je verder leest...

Met onze onafhankelijke verhalen dragen we bij aan een eerlijke, duurzame wereld. We doen niet aan betaalmuren, maar goede journalistiek kost tijd en geld en daarom hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)
Ik lees eerst het verhaal verder

 

[[{“fid”:”48264″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”attributes”:{“alt”:”Rainproof Rave & Ride op de Dam”,”style”:”width: 581px; height: 327px;”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”},”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Rainproof Rave & Ride op de Dam”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Rainproof Rave & Ride op de Dam”},”type”:”media”}]]

Over de Rainproof Rave & Ride
De Rainproof Rave op de Dam werd voorafgegaan door de Rainproof Ride: een met planten versierde fietstocht dwars door de stad, aangevoerd door wethouder Udo Kock en watergezant Henk Ovink. Duurzame Tv-tuinman Lodewijk Hoekstra hielp het pop-up-park opbouwen en opende de Rainproof RaveOm bezoekers te inspireren om zelf regen op te vangen en creatief te benutten voor een groene stad waren er volop activiteiten voor jong en oud, met en zonder tuin. Van doe-het-zelf workshops verticale kruidentuintjes maken van lege flessen tot je eigen regenwater-wc bouwen. Meer inspiratie, praktische tips en achtergrondartikelen waren uiteraard ook op OneWorld te vinden.

Resultaten en partners
De Rainproof Rave & Ride op de Dam werd ondersteund door 38 initiatieven en bezocht door ruim 4.000 mensen. De actie had een online bereik van ruim 3 miljoen mensen en kreeg daarnaast free publicity in lokale, internationale en landelijke media, waaronder RTL Nieuws. De Rainproof Rave & Ride was een initiatief van OneWorld met partners Amsterdam Rainproof en Amsterdam International Water Week.

René van 't Hof eet een spruitje van het regenminnende moestuin-autodak
[[{“fid”:”40702″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”attributes”:{“alt”:”OneWorld Rainproof Ride Video”,”style”:”width: 581px; height: 327px;”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”},”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”OneWorld Rainproof Ride Video”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”OneWorld Rainproof Ride Video”},”type”:”media”}]]

 

 

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)
670

Programmamaker bij OneWorld. Oprichter van FoodGuerrilla en themakanaal OneWorld Water.
Profielpagina

Advertentie

MtM-banner