Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Word vriend van OneWorld

Verandering begint bij bewustwording! Daarom zetten wij ons dagelijks in voor onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld. Soms onderzoekend, soms activerend maar altijd constructief en oplossingsgericht.

Steun onze missie, draag bij aan een eerlijke en duurzame wereld!

  • Verhalen die ertoe doen, van mensenrechten tot duurzaamheid
  • Ontvang het magazine: print en/of digitaal
  • Word onderdeel van de grootste eerlijke, duurzame community van Nederland
Ja, ik word vriend (€4/maand)

Voordat je verder leest...

Met onze onafhankelijke verhalen dragen we bij aan een eerlijke, duurzame wereld. We doen niet aan betaalmuren, maar goede journalistiek kost tijd en geld en daarom hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)
Ik lees eerst het verhaal verder

We praten in Pakhuis de Zwijger met bekende en nieuwe stemmen, establishment en rebellen, gevestigde media, opiniemakers en changemakers, pop up-platforms en het publiek over actuele, maatschappelijke onderwerpen op het snijvlak van lokaal en mondiaal, die vaak heftige reacties oproepen:

Hoe Halal zijn de Hollandse Media
[[{“fid”:”48256″,”view_mode”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”attributes”:{“alt”:”Mediacafé #2: Hoe halal zijn de Hollandse media?”,”class”:”file-file-styles-artikel-halve-breedte media-element”},”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”OneWorld Mediacafé: Hoe Halal zijn de Hollandse Media?”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”OneWorld Mediacafé: Hoe Halal zijn de Hollandse Media?”},”type”:”media”}]]

Hoe Halal zijn de Hollandse Media?
Welk beeld geven media van de ilsam? Met o.a. opiniemaker Jan Dijkgraaf, journalisten Raja Felgata en Ezra Dede en Brahim Bourzik hoofdredacteur Moslimkrant.

White Privilege
[[{“fid”:”45542″,”view_mode”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”attributes”:{“alt”:”Mediacafé: White privilege”,”class”:”file-file-styles-artikel-halve-breedte media-element”},”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Mediacafé: White privilege”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Mediacafé: White privilege”},”type”:”media”}]]

White Privilege
Met o.a. Clarice Gargard (VARA NTR), Mounir Samuel (De Groene) Gertjan van Schoonhoven (Elsevier) en publicist Izz Ad-In Ruhulessin die na afloop deze column schreef.

Feit & Framing Vluchtelingdebat
[[{“fid”:”48252″,”view_mode”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”attributes”:{“alt”:”Mediacafé #5: Feiten en framing in het vluchtelingendebat”,”class”:”file-file-styles-artikel-halve-breedte media-element”},”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”OneWorld Mediacafé: Feit en Framing Vluchtelingendebat”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”OneWorld Mediacafé: Feit en Framing Vluchtelingendebat”},”type”:”media”}]]

Feit en Framing in het Vluchtelingendebat
Vervolg op deel 1, met o.a. Steven de Winter (Stichting Mediaombudsman), Rianne van Vuren (EenVandaag) en publicist Kiza Magendane die hiervoor deze column schreef.

 

Molenbeek en HoodHeroes in de wijken
[[{“fid”:”48032″,”view_mode”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”attributes”:{“alt”:”Mediacafé #6 Molenbeek en ‘HoodHeroes’ in de wijken”,”class”:”file-file-styles-artikel-halve-breedte media-element”},”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_halve_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Mediacafé #6 Molenbeek en ‘HoodHeroes’ in de wijken”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Mediacafé #6 Molenbeek en ‘HoodHeroes’ in de wijken”},”type”:”media”}]]

Molenbeek en HoodHeroes in de wijken
Hoe zetten media en bewoners de wijken neer? Met o.a. Tean Voeten (oorlogsfotograaf), Nabil Fallah (StreetTalent), Corina Duijndam (sociologe), Patrick Meershoek (Parool) en jonge filmmakers uit het HoodHero-filmproject.
 

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)
670

Programmamaker bij OneWorld. Oprichter van FoodGuerrilla en themakanaal OneWorld Water.
Profielpagina

Advertentie

MtM-banner