Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Word vriend van OneWorld

Verandering begint bij bewustwording! Daarom zetten wij ons dagelijks in voor onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld. Soms onderzoekend, soms activerend maar altijd constructief en oplossingsgericht.

Steun onze missie, draag bij aan een eerlijke en duurzame wereld!

  • Verhalen die ertoe doen, van mensenrechten tot duurzaamheid
  • Ontvang het magazine: print en/of digitaal
  • Word onderdeel van de grootste eerlijke, duurzame community van Nederland
Ja, ik word vriend (€4/maand)

Voordat je verder leest...

Met onze onafhankelijke verhalen dragen we bij aan een eerlijke, duurzame wereld. We doen niet aan betaalmuren, maar goede journalistiek kost tijd en geld en daarom hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)
Ik lees eerst het verhaal verder

Deel 7 Duurzame Toekomstdenkers – Vera Bachrach (27 jaar) ontwerpt duurzaam verpakkingsmateriaal voor voedsel, om verspilling tegen te gaan. Volgens haar is blik het duurzaamste materiaal.

Door alleen te werken aan projecten die echt wat toevoegen maakt Vera de wereld duurzamer. ‘Ik wil bouwstenen maken die wat bijdragen aan de wereld.’ Voor je een idee uitvoert kun je je afvragen of dat wat bijdraagt aan de wereld. Of dat het een volgend consumptiegoed wordt dat in de prullenbak belandt. 

OneWorld heeft in samenwerking met Bedrock een videoserie gemaakt over duurzame toekomstdenkers die door de DJ100 zijn geselecteerd. DJ100 is een jaarlijks evenement waarbij studenten, young professionals of jonge ondernemers en ZZP'ers, worden uitgeroepen tot één van de 100 duurzaamste jongeren van dat jaar.

Bekijk hier deel 1 van Duurzame Toekomstdenkers

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)