Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Word vriend van OneWorld

Verandering begint bij bewustwording! Daarom zetten wij ons dagelijks in voor onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld. Soms onderzoekend, soms activerend maar altijd constructief en oplossingsgericht.

Steun onze missie, draag bij aan een eerlijke en duurzame wereld!

  • Verhalen die ertoe doen, van mensenrechten tot duurzaamheid
  • Ontvang het magazine: print en/of digitaal
  • Word onderdeel van de grootste eerlijke, duurzame community van Nederland
Ja, ik word vriend (€4/maand)

Voordat je verder leest...

Met onze onafhankelijke verhalen dragen we bij aan een eerlijke, duurzame wereld. We doen niet aan betaalmuren, maar goede journalistiek kost tijd en geld en daarom hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)
Ik lees eerst het verhaal verder

 

Roel Bellinga richtte zelf het bedrijf SchoneRijders op. Ambitieus als hij was, wilde hij het gat in de markt van elektrische auto’s gaan opvullen. Sponsors en geïnteresseerden werden snel gevonden, maar het produceren van een goede elektrische auto bleek niet gemakkelijk. Uiteindelijk besloot hij terug te gaan naar de basis van een auto: banden. SchoneRijders pompt banden op met stikstof, waardoor ze langer meegaan en minder CO2-uitstoot veroorzaken. Zo is er één stap in de verduurzaming van een auto gezet.

Bewustzijn
Door de banden met stikstof op te blazen is nog niet de hele auto duurzaam, maar de eerste stap is gezet. “Naast de bijdrage van het bedrijf, zitten er nog meer voordelen aan deze ‘kleine’ stap,” zegt Bellinga. “De banden blijven niet onopgemerkt in hun omgeving, ze creëren bewustzijn. Bij een proef in een woonwijk merkten we dat sinds de auto’s in de buurt rondreden, de CO2-uitstoot veel meer was afgenomen dan berekend. Dit kwam omdat de mensen de banden zagen en daardoor elke keer weer even stilstonden bij het milieu.”

Roel Bellinga was één van de sprekers op de inspiratiemiddag Duurzaam Verschil. Heb je dit moeten missen? Houd OneWorld dan ken in de gaten, want de beste tips voor het verduurzamen van je organisatie worden hier nog eens uitgelicht!

Foto: Pranav (cc)

 

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)

Advertentie

MtM-banner