Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Word vriend van OneWorld

Verandering begint bij bewustwording! Daarom zetten wij ons dagelijks in voor onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld. Soms onderzoekend, soms activerend maar altijd constructief en oplossingsgericht.

Steun onze missie, draag bij aan een eerlijke en duurzame wereld!

  • Verhalen die ertoe doen, van mensenrechten tot duurzaamheid
  • Ontvang het magazine: print en/of digitaal
  • Word onderdeel van de grootste eerlijke, duurzame community van Nederland
Ja, ik word vriend (€4/maand)

Voordat je verder leest...

Met onze onafhankelijke verhalen dragen we bij aan een eerlijke, duurzame wereld. We doen niet aan betaalmuren, maar goede journalistiek kost tijd en geld en daarom hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)
Ik lees eerst het verhaal verder

De online community moet een soort informatiemakelaar worden, stelt Kim Engbersen van Wilde Ganzen. 'Wij hebben lang niet alle kennis in huis die mensen zoeken. Maar onderling blijken mensen elkaar vaak uitstekend verder te kunnen helpen'.


Gemeten naar het aantal deelnemers is de interactieve site van Wilde Ganzen een klinkend succes. Sinds de website begin september de lucht in ging, hebben ruim tweehonderd doe-het-zelvers in ontwikkelingshulp zich ingeschreven als lid. En dat aantal groeit nog bijna elke dag.


Leren van elkaars ervaringen en het uitwisselen van nieuwtjes zijn populaire mogelijkheden op het online dorpsplein. Wie van een eenmansproject wil uitgroeien tot een stichting, maar niet weet hoe, vraagt raad aan meer ervaren hulpgevers. En ook discussies over 'het vak' worden goed gevolgd. Zo zijn er veel krantenartikelen te lezen over de recente onderzoeken naar de effectiviteit van particuliere hulp.


Maar de populairste bijdrage is op dit moment de vraag hoe je op een zo goedkoop mogelijke manier geld kunt overmaken naar het buitenland. Concrete vragen, met praktische tips waarvan je voorheen het bestaan niet vermoedde, vormen het hart van de Wilde Ganzen-community.

 

Meer informatie: www.wildeganzen.nl

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Word vriend voor (€4/maand)

Advertentie

Afrikadag

Advertentie

MtM-banner