Leef jij op social media, zit je vol creatieve ideeën en heb je een hart voor rechtvaardigheid? Dan zoeken wij jou!

OneWorld maakt journalistiek voor rechtvaardigheid met focus op de klimaatcrisis, racisme, gender én de verbanden daartussen. Per direct zoeken we een socialmediastagiair die onze online community wil helpen groeien.

Wat ga je doen?

Je maakt toffe instastories en prikkelende, creatieve posts voor al onze social kanalen, nodigt onze achterban uit tot interactie, brengt zelf ideeën in om onze kanalen visueel aantrekkelijker te maken en onze journalistiek onder de aandacht te brengen, krijgt veel vrijheid om onder begeleiding concepten/formats te bedenken en uit te voeren.

Verder beheer je de redactiemailbox, zet je artikelen van journalisten klaar op de site, reageer je op vragen en opmerkingen van lezers op social media, help je mee de nieuwsbrieven te verspreiden en ondersteun je de online redactie in de dagelijkse werkzaamheden.

Jij:

  • bent een 3e of 4e jaars MBO- of HBO-student, bij voorkeur op een opleiding in media en/of communicatie. Vanwege de coronacrisis werkt de redactie vanuit huis en wordt van stagiairs een hoge mate van zelfstandigheid verwacht.
  • kent de mogelijkheden en effecten van social media als geen ander
  • hebt affiniteit met duurzaamheid, mensenrechten en identiteit
  • neemt initiatief en zit boordevol ideeën
  • bent leergierig, creatief, flexibel, geordend en hebt oog voor detail
  • kunt overweg met MSOffice, WordPress, Photoshop en Adobe Indesign
  • schrijft foutloos en vlot
  • hebt interesse in en/of aantoonbare kennis van de journalistiek
  • hebt interesse in en/of aantoonbare kennis van digitale en sociale media
  • vindt het leuk om met kritische, eigenwijze journalisten te werken

Ons aanbod

Je loopt stage op een kleine redactie met bevlogen collega’s en een groot netwerk aan ervaren journalisten en redacteuren, waar je expertise in de sociale media opbouwt. Je werkt nauw samen met de chef redactie.

Een stage duurt minimaal drie maanden voor tenminste vier dagen per week. De stagevergoeding (dit geldt alleen voor een stage verbonden aan een opleiding) bedraagt 350 euro bruto per maand op basis van 36 uur.

Wil je als vrijwilliger meedraaien op de redactie of ben je op zoek naar een werkervaringsplek, dan is dat in sommige gevallen ook mogelijk. Voorwaarde is dat je minimaal drie dagen per week beschikbaar bent. Voor vrijwilligers is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

Vanwege corona werk je, evenals de rest van de redactie, vanuit huis. De stagebegeleiding, het contact met de andere redactieleden en vergaderen vindt allemaal plaats via (beeld)bellen, appen, mailen en slack. Het is nog niet bekend tot wanneer deze situatie zo blijft.

Solliciteren

Is je interesse gewekt?

Stuur je motivatie, CV en als mogelijk voorbeelden van je werk, voor welke periode je stage wilt lopen en hoeveel dagen per week naar sollicitatie@oneworld.nl. Voor eventuele vragen kun je mailen naar hetzelfde adres.