Tot het einde van dit jaar zijn alle stageplaatsen bij OneWorld vervuld. Vanwege interne ontwikkelingen is op dit moment nog niet bekend óf en hoeveel stageplaatsen er in 2021 zullen zijn. Wij adviseren je om je in eerste instantie te richten tot andere media om teleurstellingen te voorkomen.

Never a dull moment bij OneWorld! Wil jij stage lopen bij een uniek en groeiend mediateam dat kwaliteitsjournalistiek maakt voor een eerlijke, duurzame wereld? Dan zoeken wij jou!

OneWorld brengt onafhankelijke journalistiek (online en in print) rondom duurzaamheid, mensenrechten en (seksuele) identiteit. OneWorld verbindt jouw dagelijks leven aan de rest van de wereld met achtergrondverhalen, interviews, nieuws en opinie, en geeft tips voor je eigen micro-revolutie.

Wat doet een redactiestagiair?

Je bedenkt onderwerpen voor online artikelen, zorgt voor een verrassende insteek, doet research en interviews, gaat op reportage, schrijft artikelen en ondersteunt de chef online bij het online zetten van alle content. Je leert wat lezers bezighoudt, hoe je een goede pitch houdt en hoe het werkt op een redactie.

Jij:

 • bent een 3e of 4e jaars HBO/WO-student, bij voorkeur op een opleiding journalistiek. Het kan ook een andere studie zijn of een werkervaringsplek. Vanwege de coronacrisis werkt de volledige redactie vanuit huis en wordt van stagiairs een hoge mate van zelfstandigheid verwacht.
 • hebt aantoonbaar ruime (journalistieke) schrijfervaring
 • kunt overweg met MSOffice en WordPress
 • hebt interesse in en/of aantoonbare kennis van de journalistiek
 • hebt interesse in en/of aantoonbare kennis van digitale en sociale media
 • schrijft foutloos en vlot
 • bent nieuwsgierig
 • hebt een neus voor interessante, spannende onderwerpen
 • bent leergierig, creatief en flexibel
 • vindt het leuk om met kritische, eigenwijze journalisten te werken
 • hebt affiniteit met duurzaamheid, mensenrechten en identiteit
 • neemt initiatief, hebt ideeën en journalistieke ambitie
 • beheerst het Nederlands vloeiend

Ons aanbod

Je loopt stage op een crossmediale redactie, met ervaren journalisten en redacteuren, bevlogen collega’s, waar je journalistieke schrijfervaring en expertise in de sociale media opbouwt.

Een stage duurt minimaal drie maanden voor tenminste vier dagen per week. De stagevergoeding (dit geldt alleen voor een stage verbonden aan een opleiding) bedraagt 350 euro bruto per maand op basis van 36 uur.

Wil je als vrijwilliger meedraaien op de redactie of ben je op zoek naar een werkervaringsplek, dan is dat in sommige gevallen ook mogelijk. Voorwaarde is dat je minimaal drie dagen per week beschikbaar bent en aantoonbaar journalistieke kwaliteiten en interesses hebt. Voor vrijwilligers is een reiskostenvergoeding beschikbaar.

Vanwege corona werk je, evenals de gehele redactie, vanuit huis. De stagebegeleiding, het contact met de andere redactieleden en vergaderen vindt allemaal plaats via (beeld)bellen, appen, mailen en slack. Het is nog niet bekend tot wanneer deze situatie zo blijft, vermoedelijk tot en met december 2020.

Solliciteren

Heb je interesse in een stage? Informeer of er een plek vrij is.

Stuur je motivatie, CV, geschreven werk van eigen hand, voor welke periode je stage wilt lopen en hoeveel dagen per week naar sollicitatie@oneworld.nl. Voor eventuele vragen kun je mailen naar hetzelfde adres.