Organisatie antiracismeprotest: “Racisme moet strenger aangepakt”

17-03-2017 Bron: OneWorld
anti-racisme protest
Foto: flickr - Alex Proimos
Actueel – 

Morgen, op 18 maart, is er in Amsterdam een landelijk protest tegen racisme en discriminatie. Het protest wordt georganiseerd door het Comité 21 maart. “We vragen alle bevolkingsgroepen om hun stem te laten horen, want wij willen een Nederland zonder racisme, islamofobie en seksisme”, zegt woordvoerder Abdou Menebhi. 

Het comité, bestaande uit een flinke lijst organisaties, houdt het protest in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. De organisaties roepen de regering op om een concreter en strenger beleid te voeren tegen racisme. “Discriminatie op de arbeidsmarkt moet harder worden aangepakt. Daar zijn nu te weinig maatregelen voor”, vindt Menebhi.  “Daarnaast moeten er strengere wetten komen tegen etnisch profileren, racistische uitlatingen en haatzaaien tegen vluchtelingen.”

Op de vraag of dit protest niet juist meer polarisatie tot gevolg kan hebben, antwoord Menebhi volmondig nee:  “Polarisatie is er al. Met het protest willen we een dialoog creëren tussen verschillende bevolkingsgroepen. Het is juist een oproep tot solidariteit en verzet tegen elke vorm van haatzaaien.”

Wie de visie van Menebhi deelt, kan zich zaterdag om 13:00 uur op De Dam in Amsterdam aansluiten bij het protest. Van daaruit lopen de demonstranten naar het monument de Dokwerker, waar om 14:30 een grote manifestatie zal plaatsvinden met muziek uit Burkina Faso en Noord-Afrika. 

Foto header: flickr

Merel de Koning

Merel de Koning is freelance journalist en tekstschrijver. Het liefst...

Lees meer van deze auteur >

Reacties