Opinie

‘Die Jesse Klaver is te soft’

Suna Floret is docent Nederlands op een MBO-school in Rotterdam. Elke week bespreekt zij het nieuws met haar leerlingen. Deze week ging het over de gemeenteraadsverkiezingen.

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee
“Ik mag nog niet stemmen, vriend! Echt jammer! Anders zou ik op NIDA stemmen! Die Nourdin is gewoon een goede kerel, weet je. Hij neemt het écht voor ons op. Uit zijn hart. Niemand anders neemt het voor ons op!”, zegt Murat.

“En weet je, die rechtse gasten worden steeds gekker. Was het Eerdmans die zei dat niet-westerse winkels gesloten moeten worden? Abi, de straten van Rotterdam staan fucking leeg zonder niet-westerse winkels! Waar heeft die gast het over? Die Hollanders zouden nergens meer kunnen winkelen!”

En weet je, die rechtse gasten worden steeds gekker. Was het Eerdmans die zei dat niet-westerse winkels gesloten moeten worden?

Aysel is het helemaal met hem eens. “Weet je wat ik grappig vond? Dat Nourdin van NIDA eigenlijk beste raadslid van Nederland was geworden. Maar ze gunnen hem niet. Hij had meeste stemmen he! Maar hij heeft niet gewonnen want oh wee als een Marokkaan zou winnen! En dan zeggen ze dat Nederland een tolerant land is! Of Wilders die aan het roepen is dat vluchtelingen geen voorrang moeten krijgen op een woning. Waar moeten die mensen dan leven? Ze komen hier in Nederland met lege handen aan! Waar moeten ze naartoe? In een doos onder een brug leven? Met kinderen? Die mensen mogen van mij voorrang krijgen. Ik word gek van deze egoïstische mensen. En er is niemand die echt iets terugzegt. Die Jesse Klaver is te soft. Ik had ook op NIDA willen stemmen, hopelijk volgend jaar.”

“Ik had het geluid niet eens aanstaan, maar ik luisterde wel naar hem, haha!”

“Maar dat DENK neem ik niet meer serieus, man”, gaat Aysel verder. “Die Kuzu valt nu niet meer op, NIDA is sterker. En die Kuzu komt niet eerlijk over. Hij heeft zijn hoofd niet mee, hij is niet echt leuk. Maar ik zag gisteren iemand aan tafel, Vincent Karremans van de VVD. Ik had het geluid niet eens aanstaan, maar ik luisterde wel naar hem, haha! Hij is echt knap. Doen ze ook beetje expres, of niet, zo’n knappe man daar neerzetten. Beetje compenseren voor Rutte.”

Murat moet lachen. “Ja, het werkt blijkbaar wel. Dat is positieve discriminatie, he! Alleen maar omdat hij knap is! Eerdmans is toch ook knap, haha!”

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

Word abonnee

  • Digitaal + magazine  —   8,00 / maand
  • Alleen digitaal  —   6,00 / maand
Heb je een waardebon? Klik hier om je code in te vullen

Factuurgegevens

Je bestelling

Product
Aantal
Totaal
Subtotaal in winkelwagen  0,00
Besteltotaal  0,00
  •  0,00 iDit is het bedrag dat automatisch van je rekening wordt afgeschreven.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons