Opinie

Column – Ik ben schizofreen opgegroeid, schrijft Esra Dede. 'Mijn vader en ik spreken Nederlands, mijn moeder en ik Turks.'
Niet Klaver maar Buma, Pechtold en Rutte hebben de realiteitszin verloren
Opinie – Klaver wordt in het verdomhoekje gezet vanwege het beëindigen van de coalitieonderhandelingen. Maar zijn collega's zitten fout, vindt Kiza Magendane.
science protest
Blog – Wetenschappers laten zich niet de mond snoeren en organiseren de March for Science in meer dan 500 steden wereldwijd.
Advertentie Rutte in Volkskrant
Column – Het is weer tijd voor boosheid, in plaats van het relativeren van onrecht, vindt Quinsy Gario.
Claudia de Breij
Blog – De DWDD-discussie over Telegraaf-berichtgeving toont aan dat vluchtelingen worden gezien als objecten zonder zelfbeschikkingsrecht, meent Quinsy Gario
Opinie – Nuance is in 2016 sluipend gereduceerd tot een nietszeggende middenweg, schrijft Anne de Jong. Ze pleit voor een ander soort nuance.
kinderen in opvangkamp voor vluchtelingen
Opinie – In een Koerdisch opvangkamp kunnen moeders hun kinderen niet voeden, ziet Judit Neurink. Het is een van de vele gevolgen van de oorlog.
Blog – De uitdaging om een jaar geen boeken van witte Westerse mannen te lezen bracht redactiestagiair Rozemarijn nieuwe inzichten.
Opinie – Toen het nieuws over de aanslag in Berlijn naar buiten kwam, verlegde 3FM de aandacht van de 'stille ramp' naar de oosterburen.
Column – Quinsy Gario keek gisteren op NPO 2 de documentaire 'Wit is ook een kleur' van Sunny Bergman en hield tijdens het kijken een liveblog bij.
Opinie – Toen Veerle Boekestijn hoorde dat Hillary Clinton behoorlijk wat stemmen vergaarde 'alleen omdat ze een vrouw is', voelde ze zich beledigd.
reisbureau
Blog – Een onfortuinlijke reis naar Schiedam maakt voor blogger Quinsy Gario weer overduidelijk hoe het in de VS en in Nederland is gesteld met het racisme.
Ook in Afrika timmeren populistische politici aan de weg. Kees Broere vindt ze soms wel iets te mannelijke mannetjes.
Thierry Baudet te gast in uitzending van Powned
Eigen Trump eerst
Opinie – Het is naïef om te denken dat een soortgelijk sentiment als dat Trump succesvol in Amerika heeft gemaakt, niet ook in Nederland (op)leeft.
BLOG - In een paar minuten ben je weer bijgepraat over de economie met Robert Went. Met deze week: toch Trump A.I., reset vrijhandel, hartlopen, Clinton of Trump?, rethinking econ
Blog – Hoe ik het als herboren feminist even benauwd kreeg dat Trump zou gaan winnen en duizenden sms-jes stuurde om Clinton aan de overwinning te helpen.
Mijn geadopteerde wereldburger
Wilma van der Maten is moeder van een geadopteerd kind uit Azië. Ze begrijpen weinig van het RSJ-advies dat Nederland moet stoppen met de adoptie van kinderen uit het buitenland.
Blijven Mohammed en Fatima eeuwig allochtoon?
Blog – Wordt 'allochtoon' vervangen door 'migrant'? Sociologe Corina Duijndam vraagt zich af wanneer Fatima gewoon Nederlander wordt.
DJ Giel Beelen
Blog – Elk weldenkend mens is voor diversiteit, maar hoe diep zit dat werkelijk, vraagt onze nieuwe blogger Quinsy Gario zich af.
Buzzcut van celebrity Amber Rose
"Hoe meer lokken er op de grond vielen, hoe fijner ik mij voelde." OneWorld-blogger Esra bevrijdt zich van heur haar en van de restricties waarin ze vast zit.
IS zorgt voor enorme milieuvervuiling in Irak
Column – Stond IS tot nu toe synoniem met extremisme en geweld; ze is ook de grootste milieuvervuiler waar Irak nog lang last van zal hebben.
Het strenge visumbeleid van Nederland
Opinie – Waarom Nederland een visum weigerde af te geven voor de huwelijksreis van de Ugandese verpleegkundige Rosewells en dokter Gideon.
Column – Columnist Giwani Zeggen kijkt ieder jaar vanuit Suriname hoofdschuddend toe als in Nederland de Zwarte Pietendiscussie weer losbarst.
Column – Met je bankkaart afrekenen in de supermarkt of geld overmaken naar je bank is niet zo simpel in Irak, ondervond correspondent Judit Neurink.
Blog – Ooit was Nairobi 'The green City in the Sun'' maar ook vandaag de dag geven de bomen hoop
Abonneren op