Ontmoet vredesactiviste Ibtesam Lateef uit Irak

12-05-2015
Door: PAX
Bron: OneWorld
Helma Maas
Het valt niet mee om je in Irak, te midden van een heftige strijd tegen IS, Koerdische strijders, het Irakese leger en een westers-Arabische coalitie, uit te spreken voor vreedzaam samenleven. Toch is dit precies wat de vredesactivisten van 'Wij zijn allemaal burgers' (Kulluna Muwatinun) doen. Speciaal voor de Ambassadeursdag van vredesorganisatie PAX komt Ibtesam Lateef naar Nederland, waar zij een workshop zal geven.
Actueel – 

Samen met andere Iraakse vredesactivisten heeft Ibtesam Lateef het dialoogprogramma Kullina Muwatinun opgezet. Hierin stimuleert ze Irakese burgers om zich eerst inwoner van het land te voelen en dan pas yezidi, sjiiet, soenniet, christen of anderszins. Want net als in veel andere landen, wordt ook in Irak de angst voor minderheden aangewakkerd voor politieke doeleinden. Strijdende partijen hebben er baat bij de verschillen tussen bevolkingsgroepen te overdrijven. Tijdens de workshop op woensdagavond 20 mei in Utrecht zal Lateef samen met de deelnemers in gesprek gaan over hoe je vanuit Nederland moedige bruggenbouwers in Irak kan ondersteunen.

Meld je aan voor deze bijeenkomst via Ambassadeursdag. Deelname is gratis. Deze bijeenkomst is ook een voorbereiding voor mensen die bijvoorbeeld in de Vredesweek iets over Irak willen organiseren.
De Vredesweek vormt het jaarlijkse hoogtepunt van de vredesactiviteiten in Nederland en loopt van 17 tot en met 27 september. Het thema dit jaar, 'Vrede verbindt', sluit naadloos aan bij het werk van Ibtesam Lateef en haar collega's en zal een prominente plek krijgen in de activiteiten van de Vredesweek.

Het vfonds is hoofdpartner van de Vredesweek.


Reacties