OneWorld Nederland krijgt steun van het Bedrijfsfonds voor de Pers

16-04-2003
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

OneWorld had de subsidie aangevraagd om van de huidige voornamelijk aanbodgestuurde berichtgeving te komen tot een interactieve website met nieuws, achtergrond, nieuwsreflectie en meningsvorming. OneWorld wil meer doen aan internet-specifieke journalistiek in de vorm van discussies, weblogs, syndicatie, e-interviews en dagboeken. Daarnaast wil de uitgever allianties aangaan met andere onafhankelijke nieuwspartners. Oneworld Nederland beschikt over een eigen nieuwsdienst (Wereld.Nieuws) met een onafhankelijke redactie die op basis van een webstatuut vijf dagen in de week het nieuws en achtergronden verzorgt.

De aanvraag is toegewezen op basis van artikel 4 van de Tijdelijke subsidieregeling minderhedenbladen en journalistieke internet-informatieproducten. Hiermee kan het fonds subsidie verstrekken aan projecten gericht op de totstandkoming en verspreiding van journalistieke informatieproducten via het internet. Het Bedrijfsfonds voor de Pers heeft geoordeeld dat OneWorld.nl ‘de verscheidenheid van informatie en opinievorming vergroot en daarmee een vernieuwende bijdrage levert aan de journalistieke informatievoorziening via het internet’. Het fonds erkent dat er op het internet nauwelijks een onafhankelijke nieuwsvoorziening over mondiale vraagstukken vergelijkbaar met Wereld.Nieuws aanwezig is. De uitkering bedraagt € 142.064,-.

Oneworld.nl bestaat sinds februari 2001 en is in een jaar tijd uitgegroeid tot hét Nederlandstalig informatiepunt op het gebied van internationale samenwerking, milieu en mensenrechten. Oneworld Nederland is onderdeel van een Oneworld-netwerk met centra in dertien landen. Het is een platform voor maatschappelijke organisaties, bedrijven en instellingen die zich bezig houden met bovengenoemde problematiek.

Reacties