Nigeria wordt ‘heet en onveilig’ voor Taylor

26-08-2003
Door: OneWorld Redactie

Het Speciale Strafhof voor Sierra Leone dagvaardde Taylor in juni vanwege zijn aandeel in de oorlog in Sierra Leone. Taylor zou de rebellen in het buurland hebben voorzien van wapens.

De organisaties, verenigd in de Nigeriaanse Coalitie voor het Internationale Strafhof, beschuldigen Taylor niet alleen van de moord op de voormalige president van Liberia Samuel Doe, het niet-naleven van de Abuja vredesakkoorden, de schending van de burgerlijke vrijheden en het opnieuw laten oplaaien van het gewapend conflict in zijn land.

Rallies en processies

Tijdens de burgeroorlog in Liberia bezette Taylor ook de Nigeriaanse ambassade en zou hij verantwoordelijk zijn voor de dood van ‘heel veel Nigerianen, zowel burgers als soldaten’, aldus de secretaris van de coalitie, Ameen Ayodele. Ook kwamen twee Nigeriaanse journalisten om door handlangers van Taylor.

Als de regering niet binnen 14 dagen reageert, wil de coalitie demonstraties, rallies en processies organiseren, ‘om te beginnen in Calabar’ [de plaats waar Taylor in Nigeria verblijft, red.]. ‘Nigeria wordt heet en onveilig voor Taylor,’ aldus Ayodele.

Nigeria Coalition on International Criminal Court

Reacties