Nieuw internationaal wervingsbureau voor non-profitsector

07-04-2006
Door: OneWorld Redactie
Bron: IPS

Wereldwijd de juiste mensen zoeken voor de sectoren bestuur, ontwikkeling, fondsenwerving, financiën, administratie, marketing, human resources, nieuwe media, communicatie, campagnes en de juridische dienst. Dat is de doelstelling van de nieuwe site Global Recruitment.
 
Moederbedrijf Global Charity Jobs, dat kantoren heeft in Londen, Madrid en Genève, richt zich met de webstek onder meer op liefdadigheidsorganisaties, stichtingen, instituten voor hoger onderwijs, de culturele sector en agentschappen van de Verenigde Naties.
 
Global Charity Jobs is een gezamenlijk initiatief van de wervingsbureaus CR Search en Selection (CRSS) en Daryll Upsall Consulting International (DUCI). Hun nieuwe spruit Global Recruitment zal beheerd worden door beide rekruteringsbureaus.
 
Global Recruitment voorziet in een behoefte, verwacht Olga Johnston, uitvoerend bestuurder van het in Londen gevestigde CRSS. "Werknemers in de non-profitsector zoeken hun werk steeds vaker buiten de eigen landsgrenzen."
 
Daryl Upsall van DUCI denkt ook dat de site een succes wordt. "Zelf heb ik de afgelopen twintig jaar in meer dan veertig landen gewerkt. Al die tijd heb ik me suf gezocht naar een dienst waar ze me konden vertellen welke ngo's werk hadden en waar."
 
Overigens is Globalrecruitment.net niet de enige website die zich specialiseert in internationale non-profitbanen. "De ngo-wereld is evenzeer aan het mondialiseren als het bedrijfsleven", zegt Upsall.
 

Globalrecruitment
OneWorld Jobs

Reacties