Nederland gaat voor klimaatneutraal

19-04-2007
Door: OneWorld Redactie
Bron: OneWorld

 

Ballonnen
De CO2 uitstoot van een persoon
De veertig organisaties hebben zich al aangesloten bij de campagne HIER Nederland Klimaatneutraal. Veertig directeuren van de organisatie hebben woensdag 18 april op het Museumplein in Amsterdam hun handtekening gezet op een bannier van ruim 25 meter en in hun bijzijn lieten schoolkinderen 7000 ballonnen los. Dit aantal ballonnen stond symbool voor de hoeveelheid CO2 die een persoon per week uitstoot.

 

klimaatKlimaat is hot

Nederland Klimaatneutraal is een oproep aan overheid en bedrijfsleven om ervoor te zorgen dat energiebesparing voor de consument net zo gemakkelijk wordt als het brengen van glas naar de glasbak. Zo pleit HIER voor een financiële regeling voor woningisolatie en zuinige ketels en nieuwe stimuleringsregeling van duurzaam opgewekte elektriciteit. Zodat meer mensen kunnen kiezen voor groene stroom.

 

Volgens HIER is klimaatverandering hot, de urgentie wordt gevoeld, de ernst dringt door. Grote plannen en ambitieuze doelstellingen zijn aan de orde van de dag. Maar concrete verandering van gedrag blijft achterwege. In 2006 startten de veertig organisaties de HIER-klimaatcampagne, met hulp van de Nationale Postcode Loterij.

HIER

Reacties