MoveYourAss.tv van start

01-04-2003
Door: OneWorld Redactie

MoveYourAss.tv volgt de belevenissen van verslaggevers Jorrit Daggenvoorde (24 jaar) en Christian Laheij (22 jaar). Samen met cameraman Victor Vroegindeweij (21 jaar) gaan ze van 7 april tot 15 juni 2003 naar vijf landen in Latijns-Amerika op zoek naar de ideale manier om de wereld te verbeteren. De projecten die ze gaan bezoeken variëren van een drijvend ziekenhuis voor de kust van de Dominicaanse Republiek tot een lokaal radiostation in Brazilië dat entertainment biedt in de sloppenwijken. In Nederland verzorgt Miriam van 't Veer (24 jaar) de verslaggeving. Waar nodig gaat zij op pad om de jongens te ondersteunen.

Met behulp van satellietapparatuur plaatst het team direct video reportages, audio- en tekstverslagen op MoveYourAss.tv. Bezoekers van de site kunnen via forum en chat vragen stellen of tips geven over de onderwerpen. Gedurende de reis legt de redactie dossiers aan over de bezochte landen en behandelde thema’s, aangevuld met artikelen van derden, een vacaturebank en links naar relevante websites.

DeNieuwe Omroep is een vereniging met ruim 60.000 leden die de mogelijkheden van journalistieke informatieoverdracht op het internet verkent rondom thema’s als mensenrechten, milieu en mondiale verhoudingen. Move Your World is een projectbureau dat zich ten doel stelt het draagvlak onder Nederlandse jongeren voor internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling te vergroten.

De website van DeNieuwe Omroep
De website van Move Your World

Reacties