Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder
Zijn posters Suit Supply seksistisch
Reclame Suit-Supply

Onderspuiten

Op Twitter en Facebook zijn veel verontwaardigde reacties te lezen. Zo is er de

Suit supply posters onderspuiten‘-groep, waarin wordt opgeroepen om de posters massaal te bekladden. Deze werkwijze is reeds toegepast op enkele billboards in Amsterdam, waarop tampons zijn geplakt.

Een beetje controverse is het van oorsprong Nederlandse Suit Supply niet vreemd; ook eerdere reclameuitingen werden gezien als seksistisch en denigrerend voor vrouwen. Foto’s van de campagne ‘Shameless’ werden na massale klachten in onder andere Engeland en België uit de publieke ruimte verwijderd.

 

kan dit?

Tuben van enorme borsten, een stel grote donkere billen petsen; zijn dit nou onschuldige grotejongensdromen, of gaat deze campagne te ver? De redactie van OneWorld Love belde met de customer service van Suit Supply om te informeren naar de visie achter deze marketingcampagne en een reactie op alle commotie. Meneer Fruitema, die wij aan de telefoon kregen, verwees ons via een mailadres door naar de marketingafdeling van Suit Supply in de VS. Zodra we daar een reactie van hebben plaatsen we die hier.

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)