Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Maatpakkenverkoper Suit Supply ligt opnieuw onder vuur vanwege de nieuwe campagne die volgens velen seksistisch is. Op een foto die op dit moment op de abri's in Nederland prijkt, glijden twee mannen van de ontblote borsten van een donkere vrouw af. Ook op de andere foto's zie je mannen (in slicke maatpakken) die zich vermaken met groot afgebeelde lichaamsdelen van vrouwen.

[[{“fid”:”45576″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”suit supply seksisme “,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”suit supply seksisme “,”style”:”height:509px; width:596px”,”class”:”file-default media-element”}}]]

Onderspuiten

Op Twitter en Facebook zijn veel verontwaardigde reacties te lezen. Zo is er de
'Suit supply posters onderspuiten'-groep, waarin wordt opgeroepen om de posters massaal te bekladden. Deze werkwijze is reeds toegepast op enkele billboards in Amsterdam, waarop tampons zijn geplakt.  

Een beetje controverse is het van oorsprong Nederlandse Suit Supply niet vreemd; ook eerdere reclameuitingen werden gezien als seksistisch en denigrerend voor vrouwen. Foto's van de campagne 'Shameless' werden na massale klachten in onder andere Engeland en België uit de publieke ruimte verwijderd. 

Poll

Tuben van enorme borsten, een stel grote donkere billen petsen; zijn dit nou onschuldige grotejongensdromen, of gaat deze campagne te ver? De redactie van OneWorld Love belde met de customer service van Suit Supply om te informeren naar de visie achter deze marketingcampagne en een reactie op alle commotie. Meneer Fruitema, die wij aan de telefoon kregen, verwees ons via een mailadres door naar de marketingafdeling van Suit Supply in de VS. Zodra we daar een reactie van hebben plaatsen we die hier.

Wat vind jij van de nieuwe campagne? Kan dit, of kan dit niet? Stem mee met onze poll. Je ziet dan automatisch hoe andere mensen gestemd hebben.  

 [[nid:45531]]