Sociaal ondernemen in Nijmegen

13 juni, 2017 - 19:00
Wijkatelier Lindenholt, Zellersacker 1003 in Nijmegen
Starters4Communities
Achtergrond – 

Je ken ze vast! Tony Chocolonely, Dopper, Granny's Finest; allemaal sociale ondernemingen die lokaal of internationaal impact maken en de wereld een beetje mooier maken. Een maatschappelijk doel nastreven staat voor hen op nummer een. Ook voor Starters4Communities is dit het geval. In een traject van 5 maanden leren jong professionals de kneepjes van het vak en gaan daarnaast aan de slag bij een wijkinitiatief of sociale onderneming uit Nijmegen om daarmee impact te maken in de stad.

Het trainingsprogramma
Tijdens het traject volgen de deelnemers workshops van experts uit het veld op het gebied van crowdfunding, businessmodellen, financiering, communicatie, personal branding, impactmeten en meer. De kennis die je tijdens de workshops opdoet kun je gelijk in praktijk brengen bij ondernemende wijkinitiatieven die een concreet vraagstuk hebben op het gebied van professionalisering. Als deelnemer aan het programma bouw je daarnaast aan je netwerk, werk je aan je ontwikkeling, versterk je je CV en maak je Nijmegen een beetje mooier.

De Nacht van de Ommetjes
In Nijmegen zijn een heleboel initiatieven die zijn opgericht door buurtbewoners en sociaal ondernemers. Initiatieven die lokaal impact willen maken. Als starter bij Starters4Communities ondersteun je deze initiatieven. Nacht van de Ommetjes is zo'n initiatief. Tijdens deze nacht maken bewoners uit Nijmegen op een unieke manier kennis met hun eigen wijk en buurtgenoten. Ommetjes zijn leuk, gezellig, spannend, informatief en verrassend omlijst met musici, verhalenvertellers, grappenmakers, kunstenaars en meer. Met datgene dus dat een wijk of park te bieden heeft! Gesloten deuren gaan voor de deelnemers open met vaak verrassende bewoners en bijzondere architectuur.

Starter Emo vertelt waarom hij voor dit wijkinitiatief heeft gekozen. 'Ik ben erg geinteresseerd in het verbinden van mensen met verschillende achtergronden en het creeren van wederzijds begrip. De nacht van de Ommetjes creeert zo'n momentum. Als historicus vind ik het ook mooi om te zien dat bewoners zich meer bewust worden van hun wijk en het is goed dat dit initiatief bewoners de mogelijkheid biedt om de historie van een wijk te vertellen. Dat geeft mij energie!'

Gezocht: Jonge ondernemende wereldverbeteraars!

Ben jij eindejaarsstudent of jong professional? Ben je maatschappelijk betrokken, ondernemend, op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je toewerken naar betekenisvol werk? Wil jij je netwerk uitbreiden, ben je op zoek naar een inspierende omgeving en wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling met gelijkgestemden? Dan is het trainingsprogramma zeker wat voor jou! In september start het volgende programma in Nijmegen.

Klik hier, scrol naar beneden en schrijf je in als geinteresseerde voor het programma in Nijmegen. Je kan ook altijd een mailtje sturen naar joelle@starters4communities.nl of meld je nu aan voor onze informatieavond op 13 juni om 19:00 in Wijkatelier Lindenholt, Zellersacker 1003 in Nijmegen.

AddToAny